Slovenija
41 ogledov

Še en protest neplačanih delavcev

delavci Daša Purgaj
Neplačani delavci Karoserij so napovedali protestni shod od mariborske občine do inšpekcijskih služb in davčne uprave. Prisilni poravnavi nasprotujejo, ker menijo, da ta lastniku le omogoča dodaten čas izžeti podjetje.

Stavkajoči delavci Karoserij so za danes napovedali protest pred mariborsko občino, od koder bodo krenili do inšpekcijskih služb in davčne uprave. Podjetje jim dolguje plačo za junij, regrese za letni dopust, prispevke za zadnja tri leta in jubilejne nagrade.

Vodstvo Karoserij je konec julija na sodišče vložilo predlog za uvedbo postopka prisilne poravnave, medtem pa naj bi se pojavil interesent za nakup podjetja iz Španije. Delavci se s prisilno poravnavo ne strinjajo, saj se s tem le podaljšuje njihova agonija, saj nimajo od česa živeti, medtem ko si lastnik Franc Unuk kupuje čas, da do konca izžame podjetje, so prepričani. Menijo še, da bi preko stečaja  hitreje prišli do poplačila svojih terjatev, poleg tega pa bi nadzor prevzel stečajni upravitelj in preprečil dodatno škodno ravnanje lastnika. Zato so se odločili, da poskusijo stečaj doseči prek jamstvenega sklada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.