Slovenija
45757 ogledov

Še ena huda nesreča, umrl je 21-letni domačin

Smrtna prometna nesreča pri Obrovu
1/2
Danijel Cek/Primorske novice
Zaradi prevelike hitrosti je zapeljal na nasprotno stran vozišča.

Okoli sedme ure se je pri Kozini zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 21-letni voznik osebnega vozila. 

"Ob 7.16 smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči pri Podgradu proti Kozini," je pojasnila Anita Leskovec s PU Koper. "Cesta je zaprta, promet pa usmerjen na Ilirsko Bistrico. Prav tako je za tovorni promet zaprt MP Starod, vozila so usmerjena na MP Jelšane."



Po prvih podatkih policije je konec naselja Obrov v smeri Podgrada voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v tovorno vozilo. "43-letni voznik tovornjaka z okolice Pivke kljub umikanju ni uspel preprečiti trčenja," so pojasnili pri PU Koper.

Na kraj so prvi prihiteli gasilci PGD Materija, takoj za njimi še gasilci PGD Ilirska Bistrica, ki so se ravno vračali z druge prometne nesreče, poročajo Primorske novice. 21-letnika so izvlekli iz avta in ga do prihoda reševalcev deset minut izmenično oživljali z masažo srca. Še pred poslanimi reševalci iz Hrpelj so na kraj prišli reševalci iz Ilirske Bistrice, ki so peljali dva bolnika v izolsko bolnišnico, nato pa so prišli tudi sežanski reševalci z zdravnico. Še pol ure so se trudili z mladeničem, a mu žal niso mogli pomagati. 21-letni domačin je na kraju umrl. 

Nesreča pri Podgradu | Avtor: Barbara Pahor Barbara Pahor

Dve uri pred to nesrečo se je na tej cesti še ena huda nesreča, v kateri sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo. Gasilsi so morali s tehničnim posegom rešiti poškodovano osebo iz vozila. Do nesreče je prišlo na odseku Starod–Račice.

Včeraj smo prav tako poročali o nesreči na tej cesti, tovornjak, ki ga je zaneslo, je zadel osebni avtomobil, ki ga je vrglo s ceste. 

  Prometna nesreča, prevrnjen avto pod cesto Slovenija Tovornjak ga je zbil pod cesto

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Žurnalček 22:56 11.november 2019.

    Jaz mu nisem stiskal gas !

  • NeAnonimni 13:43 07.november 2019.

    Ob registraciji vsako leto plačujem(-o) prispevek za ceste ( naj bi bilo za vzdrževanje in gradnjo cest). Vsako leto so slabše ceste. Ob slabi kvaliteti asvalta se hitro zgodi, da po mokrem prehudo zdrsi. Tu je odgovornost države, kot organizatorka, ...prikaži več, načrtovalka ter lastnica cest, za tako slabo stanje in morda smrt tega mladega fanta.

  • Avatar Leon
    Leon 12:30 07.november 2019.

    Slovenci se bomo pobili na cestah,ne potrebujemo sovražnikov . AVP , policija in razni sveti za varnost v prometu se ukvarjajo z banalnimi statistikami ,ki pa ne pomagajo mrtvim in ponesrečenim . PREVENTIVA je pomembna ne KURATIVA ........njo prepustite dohtarjem .