Slovenija
83576 ogledov

Še ena pošiljka ploh in neviht, nato pa temperaturni šok

Nevihtni oblaki Profimedia
Prihaja izrazito hladna fronta.

Dopoldne bo po večini države delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, predvsem na jugu občasno tudi pretežno oblačno – tam lahko pade nekaj kapelj dežja, napovedujejo vrmeenoslovci portala Neurje.si. Čeprav se bo nato nekoliko razjaznilo, nadaljujejo, bo že popoldne zlasti na severu Slovenije ter v južni Avstriji nastajala kopasta oblačnost, iz katere se bodo razvile plohe in predvsem nevihte.

Te se bodo pozno popoldne in zvečer širile nad Gorenjsko, Koroško, Štajersko in Prekmurje. "Zaradi zadostne nestabilnosti ozračja in velike prisotnosti razpoložljive potencialne konvektivne energije ni izključena kakšna močnejša nevihta ali krajevno neurje," opozarjajo na Neurje.si, močnejše nevihte pa lahko spremljajo nalivi, močnejši sunki nevihtnega piša in toča. Kako se bo gibalo po državi, lahko preverite na radarski sliki padavin (povezava).

Karta neviht | Avtor: Neurje.si Neurje.si

Močno se bo ohladilo

V noči na soboto pa bo od severovzhoda začela pritekati občutno hladnejša zračna masa. "Plohe in nevihte se bodo pojavljale tudi v osrednjem in južnem delu države. Padavine bodo v soboto zjutraj pogostejše in se bodo  dopoldne predvidoma razširile nad večji del države. Na Primorskem bo še možna kakšna nevihta, vendar močnejših neviht takrat ni več pričakovati," napovedujejo vremenoslovci portala Neurje.si.

Po napovedih Agencije RS za okolje se bo močno ohladilo, temperature po večini države tudi popoldan ne bodo presegle 20 stopinj Celzija.

Arso napoved | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si

Še hladneje bo v nedeljo, ko se bodo temperature večinoma gibale pod 15 stopinjami Celzije. Oblačno bo, a bodo padavine do večera večinoma ponehale, tudi veter bo slabel.

Arso vreme | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si
dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1