Vreme
58025 ogledov

Arso prižgal alarm, to nas čaka že danes

Nevihtni oblaki Profimedia
Nova pošiljka padavin.

Agencija RS za okolje je zaradi možnosti nastanka neviht prižgala rumeni alarm. Danes popoldne je možnost neviht največja v severozahodnem, severovzhodnem in jugozahodnem delu Slovenije, ugotavljajo. 

Arso vreme | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si
"V severni Sloveniji bodo posamezne plohe in nevihte možne tudi ponoči. Zjutraj se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 18 °C," so zapisali v napovedi.

Vremenoslovci portala Neurje.si pa pojasnjujejo, da se bo nad našimi kraji danes popoldan zadrževala večja zaloga razpoložljive potencialne konvektivne energije (do 2000 J/kg). "V kombinaciji z ugodnim vetrovnim profilom bodo ob morebitnem proženju nevihtnih celic lokalno lahko nastala krajevna neurja z močnim vetrom, nalivi in točo. Močne nevihte bodo najbolj verjetne na Koroškem, Štajerskem, Gorenjskem ali v osrednji Sloveniji."

Vremenoslovci Arso napovedujejo, da bo jutri sicer sončno, čez dan pa bo zapihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na vzhodu okoli 30 °C.

Oblaki Vreme Slovenija Srednjeročna napoved. To nas čaka proti koncu prihodnjega tedna.

Tudi v sredo bo sprva precej jasno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte spet nekoliko pogostejše. V četrtek bo zjutraj pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo. Nastalo bo še nekaj ploh.

Arso vreme | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si
dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice