Slovenija
27 ogledov

Še vedno brez vodovoda

Občina Trebnje bo k reševanju oskrbe z vodo pristopila, če bodo družine v Zvijav Žurnal24 main
Priklop. Družine morajo za soglasja lastnikov zemljišč poskrbeti same.

Čeprav živijo le dobrih 300 metrov od trebanjske obrtne cone, tri gospodinjstva v Zvijavnici še vedno niso priključena na vodovodno omrežje, je povedal Peter Jevnikar iz Društva za razvoj in oživitev Trebnjega.

Družina Kramar se z vodo oskrbuje iz vodnjaka. Vode jim zato pozimi, ko so samo snežne padavine, in poleti, ko ni dežja, primanjkuje. Takrat so prisiljeni vodo naročiti pri Komunali Trebnje,” je pojasnil Jevnikar in dodal, da so se Kramarjevi za finančno pomoč že obrnili na Občino Trebnje, a naleteli na gluha ušesa.

Občinska subvencija
Voda
. Komunala je lani trebanjskim občanom prepeljala 463 kubičnih metrov vode. Za pet kubičnih metrov so plačali povprečno po 50 evrov (večino predstavlja strošek prevoza). Stalno prijavljenim na naslovu, kjer ni vodovoda, je Občina Trebnje subvencionirala 50 odstotkov tega deleža.

V lastni organizaciji
Če se bodo ta gospodinjstva organizirala in skupaj s komunalo pripravila rešitev, bomo iz postavke vaški vodovodi reševali navedeno problematiko kot hišne priključke,” nam je razložil direktor občinske uprave Rado Javornik. Kolikšni bodo ti stroški, bo znano po sprejetih tehničnih rešitvah, Občina Trebnje pa bi finančno lahko sodelovala v sklopu proračunskih možnosti iz postavke vaški vodovodi, je dejal.

Imajo dve možnosti

Po navedbah direktorja komunale Štefana Velečiča imajo gospodinjstva na voljo dve rešitvi. “Lahko se priključijo na vaški sistem Dola pri Trebnjem, vendar bi bilo bolje, da bi se priključila na vodovodni sistem v Primštalu,” je povedal in dodal, da morajo družine same poskrbeti za ustrezna soglasja lastnikov zemljišč, prek katerih bi speljali vodovod iz Primštala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.