Slovenija
22 ogledov

Simčič, Marinič, Meršol in Vogrin škodujejo ugledu DZ

Gregor Virant Saša Despot
Predsednik DZ Gregor Virant ob zadnjih aferah ocenjuje, da bi moral poslanec, pri katerem odkrijejo hujše kršitve zakona ali etičnih pravil, ki škodujejo ugledu DZ, odstopiti.

V primeru hujše kršitve zakona ali etičnih pravil bi moral poslanec, ki tako škoduje ugledu državnega zbora (DZ), odstopiti oziroma bi ga morala k odstopu pozvati njegova stranka, meni predsednik državnega zbora DZ Gregor Virant. Ob zadnjih aferah ocenjuje, da primeri Simčič, Marinič, Meršol in Vogrin ugledu parlamenta nedvomno škodujejo.

Le z odstopi poslancev, pri katerih odkrijejo hujše kršitve zakona ali etičnih pravil, bi zaščitili ugled parlamenta in velike večine poslank in poslancev, ki jim takih ravnanj ni mogoče očitati. Seveda odstop ni potreben v primeru, "da poslanec obtožbe prepričljivo javno ovrže". Poslanci bi morali biti kot predstavniki ljudstva zgledni državljani, "to ljudje od nas pričakujejo", je dejal Virant.

V skladu s tem bo DLGV ukrepali v primeru Vogrina

V primeru poslanca Ivana Vogrina bodo v Virantovi Državljanski listi Gregorja Viranta (DLGV) konec marca preverili, ali je poravnal dolgove do posameznih naročnikov, in se potem odločili o ukrepanju, tako kot je sam napovedal ob razkritju, da podjetje poslanca dolguje nekaterim upnikom. Vogrin je sicer v četrtek pojasnil, da je poplačal 70 odstotkov dolgov.

Komentarjev 7
  • privat 09:17 15.april 2012.

    DZ ima ugled?? kje si ga lahko ogledam....??mislim na ugled dz.....

  • Franc Mihič 13:19 02.april 2012.

    Vsi slovenski politiki, levi in desni, tudi SDS berem, torej pravijo svojim in drugim spornim poslancem, svojim kolegom, zelo vljudno in spoštljivo sam to, da naj razmislijo o dostopu!?Sporni poslanci razmislijo in potem ne odstopijo!Igra polna svetohlinstva in ...prikaži več licemerja, lažne prikrite solidarnosti z vsem vidno sprevrženo nemoralo, z lažjo, goljufijo, lumparijo!Sanacija države, kako in kdo, kdaj?

  • Žurnalček 00:27 29.marec 2012.

    Ne delaj se blesavega in ne pametuj, ker moraš svoje ime postaviti na prvo mesto, Meršola pa pust pri miru.