Slovenija
3595 ogledov

Simič: Čez nekaj dni bom odstopil, ne bom čakal na 12 tisoč evrov

Ivan Simič bi moral na čelu NZS ostati do leta 2013, vendar je odstopil novembra
1/2
Nik Rovan
Ivan Simič je napovedal, da bo odstopil kot direktor finančne uprave.

"V začetku junija 2022 bomo dobili novo, že 15. vlado Republike Slovenije. Prišel bo novi finančni minister, ki si bo izbral svojo ekipo. Kot sem že napovedal, bom takrat odstopil. To pomeni, da se umikam z odhajajočo vlado, novemu finančnemu ministru pa omogočam, da si izbere novega direktorja, ki bo ustrezal njegovim kriterijem," je zapisal v svojem blogu. 

"Popolnoma normalno je, da si nova vlada izbere svoje kadre. To je moje mnenje. Mogoče tako razmišljam, ker nisem politik in ker zagovarjam stališče, naj si vsak minister izbere ekipo, s katero želi delati. Le tako bo lahko uspešen, saj bo ob sebi imel tiste, ki jim zaupa," je zapisal Simič in dodal, da ne razume novinarjev, da ob vsaki menjavi, ki jo izvede vlada ali odgovorni v vladi, iz tega ustvarjajo afere.

Prepričan je sicer, da se Golob, ki je izjavil, da so dediščina odhajajoče vlade nekompetentni kadri na vodstvenih položajih, moti, in meni, da bo sam imel kar nekaj težav, da bo našel kompetentne. "Dejstvo je, da ne moreš biti uspešen direktor davčne oziroma finančne uprave, če nimaš popolnega zaupanja finančnega ministra in predsednika vlade. Gre za preresno funkcijo, pri kateri bi si lahko dovolil, da nadrejeni dvomijo o tvojem delu," pravi Simič.

Dodal je še, da ne bo čakal, da ga razrešijo, čeprav bi mu v tem primeru pripadlo približno 12 tisoč evrov odškodnine, saj je njegov ponos vreden več.

"V zadnji dneh prejemam veliko pozivov, ustnih in pisnih, davčnih zavezancev, zaposlenih v finančni upravi, in znancev, ki me prosijo, naj še naprej ostanem v Fursu, saj si davčni zavezanci želijo takšen odnos, kot je zgrajen zdaj. Vsi mi priznajo, da na odmerne odločbe ni treba več čakati po 30 ali več dni, temveč jih prejmejo v nekaj dneh, zaposleni v finančni upravi so dosegljivi za razgovore, pripravljeni so pomagati davčnim zavezancem in vse je več ali manj tako, kot mora biti," pravi Simič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • kapibara1 14:10 23.maj 2022.

    Bravo Ivan, tako se dela ! Ne pa kot tsita levo usmerjena levičarka novinarka Ljerka Bizilj. Vlekla nadomestilo za težko zaposljivo bivšo poslanko, med tem pa pogodbeno delala na Radio Salamon v sp. Črnučah, v prostorih bivše tovarne ELMA

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 07:35 23.maj 2022.

    zakaj bi čakal še nekaj dni? naredi to ZDAJ!

  • Dragonja 23:58 22.maj 2022.

    Sigurno je strokovnjak,ne gre pa mu v čast,da se druži z velikimi davčnimi dolžniki,celo kriminalci.