Slovenija
3441 ogledov

Simon Velički je novi šef policije

Simon Velički Vid Rotar / mediaspeed.net
Vlada imenovala Simona Veličkega na položaj generalnega direktorja policije.

Simon Velički je bil po nenadni odločitvi Marjana Fanka za upokojitev od 6. januarja letos vršilec dolžnosti direktorja policije. 

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je spomnila, da imenovanje generalnega direktorja sodi med tekoče posle vlade, saj je bil razpis objavljen, ko je vlada imela še polna pooblastila. Velički je po ministričinih navedbah karierni policist, trden in izkušen vodja, ki se je dokazal tudi s svojim dosedanjim opravljanjem namestniške funkcije generalnega direktorja policije.

Po besedah Györkös Žnidarjeve je za Slovenijo v tem trenutku ključno varovanje schengenske meje, ker je pričakovati poslabšanje migracijske slike. "Tudi zato policija potrebuje generalnega direktorja s polnimi pooblastili," je poudarila ministrica.

Velički je dejal: “S sodelavci bi rad storil še kaj dobrega in izboljšal nekater Menjava Slovenija Nov generalni direktor policije: Namesto Fanka Velički

Čeprav ni možno napovedati, kdaj in kako bo močan naslednji migracijski val, meni, da ne bo tako obsežen kot pred dobrima dvema letoma. "A ni nobenega zagotovila, da poslabšanje migracijske slike ne bo zelo zaznamovalo prihajajočega obdobja," je dejala.

"Nobena skrivnost ni, da se odpira nova migracijska pot čez Bosno. Policija je pripravljena, tudi načrti so izdelani," je po današnji seji vlade v izjavi za STA zagotovila ministrica, ki opravlja tekoče posle. Ob tem je napovedala, da bodo migracije zadevale celotno državo. "Če pride do poslabšanje slike, bo Slovenija na preizkušnji. Dodana vrednost pa je, da imamo novoustanovljeni urad za migracije, ki bo prinesel dodano vrednost v celotni sliki," je povedala.

Zanimivo je Velički celo leto starejši kot upokojeni Fank, kariero je začel leta 1988. Leta 2011 je iz osebnih razlogov zavrnil mesto direktorja Uprave kriminalistične policije. O domnevnih razlogih v spodnjem članku.

Generalni direktor policije Goršek je sprejel odločitev Simona Veličkega (na sli velički Slovenija Velički se je odpovedal kandidaturi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • larisa77 13:03 20.april 2018.

    kaj ti to koristi, v primeru da zmaga Šarec ali SD pa bodo rekli migranti not, pa bomo lahko imeli nvm kakšno policijo, ampak ko bodo rjuharji tukaj bo šprepozno

  • Lavdan 17:23 19.april 2018.

    Velički, Velov .

  • maximilian 16:46 19.april 2018.

    Uboga policija,ki ne premore druge osebe za direktorja. Vem, da seprometna nesreča lahko zgodi vsakemu, a vendar...