Slovenija
70 ogledov

SKB z oktobrom draži nekatere storitve

Težave s stanjem so pri SKB kar pogoste, se pritožuje bralec. (Foto: Anže Petkov Žurnal24 main
SKB banka s 1. oktobrom draži nekatere storitve za prebivalstvo. Najbolj se bo podražilo plačilo položnice na bančnem okencu, mesečno vodenje osebnega računa in zapiranje osebnega računa. Razlog za zvišanje nadomestil je nadgradnja informacijskega sistema.

Banka bo tako komitentom za 0,06 evra podražila nadomestilo za mesečno vodenje standardnega osebnega računa. Po novem bo tako treba plačati 2,02 evra (namesto 1,96 evra), za zaprtje računa (na željo stranke pred iztekom 12 mesecev od sklenitve pogodbe za osebni račun) pa pet evrov (oziroma 60 centov več kot danes).

Dražje bo tudi plačevanje položnic. Nadomestilo za plačilo plačilnega naloga na bančnem okencu bo tako dražje za 0,07 evra (po prvem oktobru 1,85 evra), na bankomatu 0,03 evra (1,42 evra) in prek telefonskega bančništva 0,05 evra (0,79 evra). Najmanj se bo podražilo nadomestilo za plačilo položnice prek spletne banke – po novem bo treba odšteti 0,36 evra oziroma 0,01 evra več.

Na banki so podražili tudi direktne obremenitve in čezmejne direktne obremenitve.

Nespremenjeni ostajajo nadomestila za transakcije, izvršene na račun pri drugi banki nad 50 tisoč evrov, in nujni nalogi.

Nadgradnja informacijskega sistema

"Nadomestila spreminjamo na podlagi nadgradenj informacijskega sistema, usklajevanj s stroški poslovanja in pozicioniranja določenih storitev/produktov na trgu," je za zurnal24.si pojasnil direktor sektorja Marketing in produktno vodenje pri SKB Zlatko Jamnik.

Slednji je ob tem dodal, da skladno s spremembami in razmerami na trgu "v bližnji prihodnosti" načrtujejo tudi spremembe cen za poslovne uporabnike banke.  

Z vprašanjem, ali v kratkem načrtujejo podražitev storitev za prebivalstvo, smo se obrnili še na druge banke. Pri Abanki in NLB so za zurnal24.si povedali, da v naslednjih mesecih kaj takega ne načrtujejo.

V Hypo Alpe Adria so za zurnal24.si pojasnili, da so določene spremembe cen stopile v veljavo že z avgustom, nekaj malega sprememb je predvidenih tudi za mesec september.

"Do sprememb določenih postavk v cenah prihaja zaradi vsebinskega prilagajanja naše ponudbe, saj se usmerjamo v paketno ponudbo, ki teži k temu, da stranka za ´manj dobi več´. To pomeni, da bo za ceno enega izmed paketa bančnih storitev stranka dobila več, kot če bi imela transkacijski račun, ostale storitve pa koristila posamezno," so zapisali.

V banki Sparkasse so za zurnal24.si povedali, da so s prvim junijem ukinili izvajanje negotovinskih transakcij prek telefonskega bančništva, niso pa spreminjali cen nadomestil za plačilne storitve.

"V obdobju naslednjih dveh mesecev podražitev storitev na področju poslovanja s prebivalstvom ne načrtujemo," so še pojasnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.