Slovenija
89408 ogledov

Slabe novice glede novih okužb s covid-19 v Sloveniji

Covid-19 Profimedia
Po štirih dneh, ko ni bilo nobene nove okužbe, danes manj spodbudni podatki.

Po štirih dneh, ko v Sloveniji ni bil potrjen noben primer nove okužbe z novim koronavirusom Sars-CoV-2, so včeraj zabeležili dva nova primera okužbe, enega v Marboru, enega v Mengšu.

Danes so sicer potrdili tudi, da je okužbo s covid-19 potrjena tudi pri tretješolcu z mariborske Osnovne šole Ludvika Pliberščka v Mariboru, zaradi česar so tretješolci ostali doma. 

šola koronavirus učenci Slovenija S covidom-19 okužen šolar iz Maribora

Tretješolec najverjetneje ni vključen v statistiko iz 1. junija. "Mislim da je odgovor ne, ker smo imeli čez noč dva primera, tekom epidemiološkega poizvedovanja smo odkrili še družinski kluster," je na današnji tiskovni konferenci povedal Mario Fafangel s slovenskega Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Covid-19 Slovenija Epidemiolog: Prinos nove okužbe je zamegljen

Zaradi covid-19 je hospitaliziranih še pet ljudi, od tega je eden na intenzivni negi. 

V Sloveniji je zaradi te nove bolezni skupaj umrlo 109 oseb. Skupaj smo imeli 1475 potrjenih primerov okužb z novim coronavirusom. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • marko50 17:48 03.junij 2020.

    Lažejo že od samega začetka.

  • Janez 06:52 03.junij 2020.

    Tako norega in nejasnega sporočila in komentarja že dolgo nisem bral. Ni jasno kdo je sploh najprej zbolel, kako so pri otroku odkrili virus, če ga ni raznašal oz ni kazal znake bolezni.??Kako je z izjavo, ki so jo podpisali ...prikaži več starši, je mama bolana hodila v službo itd?? Cel kup nejasnosti!! Dajte pisat bolj čitljive in jasne članke.

  • Avatar Jollimelsa
    Jollimelsa 01:23 03.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == Hosset.Com