Slovenija
17128 ogledov

Slovence je napadla večja oborožena skupina

slovenija 26.07.11, studentski vojaski tabor, studenti, tabor, slovenska vojska, Anže Petkovšek
Slovenski vojaki tarča napada.

Redno patruljo 24. kontingenta Slovenske vojske (SV) na mirovni misiji v Libanonu je zjutraj napadla večja oborožena skupina.

Večja skupina oboroženih oseb je slovenski kontingent med patruljiranjem danes zjutraj obkolila, razbijala je po šipah vozila in vozilo poškodovala. Pripadniki slovenskega kontingenta so se uspešno izmaknili in nadaljevali pot v vojaško bazo.

Medtem jih je napadla še večja oborožena skupina in pripravila še intenzivnejšo blokado, vozilo Slovenske vojske so polili z bencinom in ga tudi zažgali. Naši vojaki so izstrelili dva opozorilna strela in se nepoškodovani vrnili v vojaško bazo.

slovenska vojska Slovenija Stranke, ki bi fante poslale v obvezno vojsko

V SV so ob tem spomnili, da gre za misijo mirovnih sil ZN v Libanonu (Unifil), na kateri je uporaba orožja za vojake natančno opredeljena in omejena. "Pripadniki Slovenske vojske so ravnali izključno skladno z navodili in z vsemi pravili delovanja in uspešno izvedli izmik, nepoškodovani se trenutno nahajajo v bazi," so še pojasnili.

Slovenija v misiji Unifil, ki so jo ZN ustanovili leta 1978, po prekinitvi spopadov po izraelskem vdoru v Libanon zaradi napadov z libanonskega ozemlja pa so jo leta 2006 okrepili, sodeluje od decembra 2006. Današnji napad na pripadnike slovenskega kontingenta sicer ni bil prvi te vrste, a doslej še nihče ni bil poškodovan.

vojska brežice Vpoklic rezervistov Slovenija Vojska na usposabljanje povabila 700 rezervistov ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9