Slovenija
972 ogledov

Slovenci in Srbi: Odlično sodelovanje

Miro Cerar in Ana Brnabić Reševalni pas/Twitter
Slovenski premier Miro Cerar je v Ljubljani gostil srbsko kolegico Ano Brnabić.

Slovenija in Srbija kot državi in gospodarski partnerici že dosegata odlične gospodarske rezultate, ki pa jih je mogoče z nadaljnjo krepitvijo sodelovanja še izboljšati, sta se na srečanju slovenskih in srbskih podjetij v Ljubljani strinjala premierja obeh držav Miro Cerar in Ana Brnabić. Priložnost med drugim vidita v novih tehnologijah.

Kot je poudaril Cerar, dobri gospodarski rezultati niso nekaj, "na kar bi smeli gledati kot na osamljeni otok". Zato je po njegovih besedah naloga vsake vlade in obeh skupaj, da poskrbita za varnost v državah, kakovostno infrastrukturo, kvalitetno izobraževanje, delujoče pravosodje in vse druge podporne dejavnike.

novoletno drevo, novoletna jelka Ljudje besnijo Svet Jelka za več kot 80 tisoč evrov

"Veseli me, da Srbija napreduje na vseh področjih, ki so ključna tudi za gospodarsko sodelovanje," je dejal premier in poudaril, da v njej vidi pomemben dejavnik stabilnosti Zahodnega Balkana in širše regije. Spomnil je, da je v Srbiji registriranih največ slovenskih podjetij v tujini, ob tem pa je izredno vesel povečanega obsega investicij srbskih podjetij v Sloveniji.

Na današnji skupni seji obeh vlad so po Cerarjevih besedah ugotovili, da je medsebojno sodelovanje mogoče okrepiti ali na novo vzpostaviti na več področjih. Posebne priložnosti za gospodarsko sodelovanje med drugim vidi v digitalizaciji, infrastrukturi in turizmu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 21:20 01.februar 2018.

    EU pripravlja novo balkansko skupnost SHS z namenom ,da se rešijo Balkancev .

  • Avatar čavez
    čavez 20:53 01.februar 2018.

    Spet bo naval čefurjev na to izropano Slovenijo.