Slovenija
10120 ogledov

Slovenci od nizkih cen surove nafte nimamo nič: To je naredila vlada

OMV bencin
1/3
Anže Petkovšek
Ceni bencina in dizla brez sprememb.

Regulirani ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva bosta, potem ko je vlada v ponedeljek prilagodila trošarine, tudi v prihodnjih 14 dneh znašali po en evro za liter.

Vlada je v ponedeljek na dopisni seji trošarino za bencin nekoliko znižala, trošarino za plinsko olje za pogon pa nekoliko zvišala, tako da sta ceni obeh energentov na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest ostali pri enem evru za liter.

Bencin je nazadnje manj kot en evro za liter stal aprila 2009, ko je bil pri 0,996 evra za liter, dizelsko gorivo pa je točno en evro za liter stalo marca 2016.

Slovenija 18.02.2014 gorivo, bencin, dizel, tocenje goriva v avtomobil, Petrol, Preverili Avto Miti in resnice o gorivu, v katere verjamete vi? avto cesta rdeči trikotnik okvara Slovenija Česa ne smete storiti, če vam zmanjka goriva

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

 

Komentarjev 16
  • golčina 09:38 21.april 2020.

    Ker seveda nekateri, vključno z novinarjem nimajo pojma o čem se gre. Naj vam pojasnim. Na negativno raven je padla cena pogodbe dobave WTI surove nafte meseca maja. Cena že dobavljene nafte, oz. skladiščena nafta nista spremenjeni. Zakaj je prišlo ...prikaži več do takega padca? Skladišča so polna, zaradi ustavitve gospodarstva je tudi povpraševanje manjše, rafinerije pa delujejo. Takšne zadeve se rade dogajajo tudi poleti, sploh v primeru električne energije, ko je povpraševanje manjše od proizvodnje.

  • sam50 09:35 21.april 2020.

    So edino še bivši srbski "mentorji" naših oblastnikov hujši -oni so zapisali,če bi nafto dobili zastonj,je ne bi mogli prodati izpod 96,2 centa za liter,ker bi proračun trpel izgubo.......

  • AnGus 09:34 21.april 2020.

    Preden komentirate, primerjajte cene goriva po Evropi https://www.amzs.si/na-poti/cene-goriv-po-evropi V Avstriji je ista cena kot v Slo, pa je bilo gorivo pred Corono 0,10 € cenejše. Torej je avstriska vlada še bolj nesramna. Za vas bi bilo sprejemljivo, če bi se ...prikaži več Slo vlada odrekla zaslužku na račun populizma in ceno spustila pod mejo. Kakšen bi bil pa efekt, ko so be cena spet dvigala? Aja, nesramna vlada... in nikoli zadovoljni nekateri! Cena goriva je padla za 0,25 €. To je edino, kar šteje!