Slovenija
117 ogledov

Slovenci v Tuniziji so na varnem

Tunizija, hotel, napad EPA
Slovenski turisti, ki letujejo v Tuniziji, so na varnem, nam je zagotovil Miha Menegalija iz Oasistours, ki je organizator čarterskih potovanj v Tunizijo. Tisti, ki so izrazili željo po vrnitvi domov, jutri letijo v Benetke.

Po petkovem napadu na plaži blizu hotela v tunizijskem obmorskem turističnem mestu Sousse, v katerem je bilo ubitih 38 ljudi, tudi tuji turisti, se turisti množično vračajo domov.

Slovenski turisti, ki letujejo v Tuniziji, so po zagotovilih slovenskega organizatorja potovanj Oasistours na varnem, vsi se počutijo dobro. "Za varovanje je poskrbljeno s strani policije in vojske. Varnost je najvišja možna. Nekateri gostje iz hotelov so z našimi gosti danes odpotovali v Saharo, v puščavo, na dvodnevni izlet. Potovanje naprej poteka normalno," je za zurnal24.si dejal Miha Menegalija iz Oasistoursa.

Tistim, ki so izrazili željo za odhod domov so v agenciji že pridobili letalsko karto in jutri letijo na letališče v Benetke. "Moram poudariti, da vsi državljani Evropske Unije, torej Nemci, Britanci, Avstrijci, vsi, ki so bili ali pa so v Tuniziji, so morali po naših podatkih sami plačati letalsko vozovnico za vrnitev domov. Naša agencija je sama pokrila stroške letalskega prevoza nazaj v domovino," pojasnjuje Menegalija in dodaja, da je v Tuniziji okoli 150 Slovencev.

Pravi, da je bilo zanimanje za Tunizijo dobro, od zdaj naprej pa bodo verjetno ljudje bolj previdni: "Vse bo odvisno od tega, kako se bodo stvari odvijale naprej.  Zaenkrat so še predvideni leti v Tunizijo. Ponujamo destinacije, ki niso bile „vpletene“ v petkov teroristični napad. Seveda pa sledimo priporočilom in navodilom Ministrstva za zunanje zadeve."

Preusmerjajo potovanja na druge lokacije

Leni Petek Rovšnik, komercialna direktorica Palme, nam je povedala, da je organizator za njihovo turistično agencijo Oasistours, potovanja pa organizirajo tudi tuje agencije. Trenutno ima Palma na celinskem delu Tunizije pet gostov, s katerimi so v kontaktu. Glede na dane možnosti s strani organizatorja jih bodo vračali domov.

Enako pravijo pri Sončku, kjer nam je vodja marketinga Nataša Jeza Kotnik dejala, da se njihovi gostje počutijo dobro, tiste, ki imajo že rezervirane počitnice v Tuniziji, pa preusmerjajo na druge lokacije, oziroma so dobili možnost, da potovanje odpovedo brez dodatnih stroškov. Dodaja, da Tunizija že nekaj zadnjih let ni med najbolj priljubljenimi destinacijami in da prodajo malo aranžmajev za to arabsko državo.

Na naše vprašanje, kaj teroristični napad pomeni za obisk arabskih držav, predvsem Egipta, pa pravi: "Za Tunizijo absolutno pričakujemo odpovedi potovanj. Tako so pokazale pretekle izkušnje. Kako bo to vplivalo na priljubljenost potovanj v Egipt, je težko napovedati. Vse je v glavah ljudi. Načeloma pa ne bi smelo vplivati. Egipt je priljubljen med Slovenci, tudi tisti, ki potujejo v Kairo nimajo nikakršnih težav, zato ne pričakujem odpovedi."

"Tovrstni dogodki niso omejeni samo na arabski svet. Lahko se zgodijo kjerkoli, tudi v Evropi ali drugod po svetu," pa pravi predstavnica Palme.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:52 27.junij 2015.

    "Moram poudariti, da vsi državljani Evropske Unije, torej Nemci, Britanci, Avstrijci, vsi, ki so bili ali pa so v Tuniziji, so morali po naših podatkih sami plačati letalsko vozovnico za vrnitev domov. Naša agencija je sama pokrila stroške letalskega prevoza ...prikaži več nazaj v domovino"Zelo zelo lepo in obzirno. Vsaj nekdo od podjetnikov ki ne gleda samo na denar ampak mu dejansko gre za zagotavljanje dobrega počutja tud drugim.