Slovenija
20 ogledov

Slovenija pač ni Ljubljana

Zoran Janković
1/2
Anže Petkovšek
Ugibanje. Bo Janković danes razkril kandidaturo? Anketa. Neljubljančani menijo, da bi državo znal voditi, a hkrati opozarjajo, da bi bilo to dobro predvsem za Ljubljano.

Volitve. Če se bodo neuradne napovedi izkazale za resnične, bi ljubljanski župan Zoran Janković danes utegnil napovedati kandidaturo na parlamentarnih volitvah 4. decembra. Če bi bil izvoljen v parlament, bi glede na prevladujočo pravniško interpretacijo to pomenilo, da bi se moral odpovedati županskemu mandatu. V Gibanju za Slovenijo bodo vprašanje županskih kandidatur rešili tako, da večina županov, ki so člani gibanja, sploh ne bo kandidirala. Janković bi lahko po raziskavi Ninamedie postal premier samo v morebitni koaliciji, njegova lista pa bi zbrala 9,8 odstotka glasov. Na prvem mestu je še vedno SDS s 27,4 odstotka.

O tem, kako Jankovića kot potencialnega kandidata za predsednika vlade vidijo državljani iz Gorenjske, Štajerske, Dolenjske in Primorske, smo preverili v anketi.

mnenje Janković grafika | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 10
  • privat 12:37 20.oktober 2011.

    kaj je z vami novinarji...ali podpirate nezružljivost ....kako vprašanje je to?? tako vaše delo nas je privedlo do mafijske politike na Slovenskem! Vsak lahko opravlja le eno delo kvalitetno in če ni kvalitetno mora škodo pokriti sam..vsaj tako je v ...prikaži več delovskem svetu ...zakaj pa zdaj to npokrijejo ti voluharji?? Kakor vidimo je v Sloveniji novinarstvo že zdavnej kupljeno..

  • privat 17:12 11.oktober 2011.

    Teritorjalna obramba prevzamite oblast ,ker je zavladala mafija!!! Kaj dela Slovenska vojska??Spi?? Vedno spi??

  • JANEZ1958 23:07 10.oktober 2011.

    Naj zmaga otrok slovenske matere ,ki mu je ime JANEZ