Slovenija
50507 ogledov

Slovenija, pripravi se na ponedeljek

Vremenska karta Neurje.si
Opozorila vremenoslovcev.

Jutri nas čaka še en pretežno jasen dan, že v nedeljo pa bo začel pihati jugozahodni veter. Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu, bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, pooblačilo se bo tudi v osrednjih in južnih krajih, le na severu in vzhodu bo še povečini sončno, napovedujejo.

V ponedeljek, dodajajo na Arsu, bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Predvsem v zahodnih in južnih krajih bo občasno deževalo.

Na portalu Neurje.si dodajajo, da bo sprememba vremena posledica obsežnega in globokega ciklonskega območja, ki nastaja nad severnim Atlantikom in se bo v prihodnjih dneh pomikalo proti Skandinaviji, preko severnega roba Britanskega otočja. Hladna fronta bo potovala severno od Alp.

Za ponedeljek na omenjenem portalu dodajajo opozorilo, da bo možen vetrolom: "Ponekod po državi bo pihal močan veter jugozahodne smeri. Trenutni izračuni numeričnih meteoroloških modelov kažejo na to, da bo veter v sunkih na izpostavljenih mestih, v delu Podravja, Haloz in Prlekije, v ponedeljek čez dan dosegal hitrosti okoli 100 km/h. Po vrhovih Pohorja, območja Menine planine in po še nekaterih višje ležečih predelih bi lahko jugozahodni veter v sunkih presegel hitrost 140 km/h. Glede na trenutne izračune je lokalno možen tudi obsežnejši vetrolom."

Drugod po državi, dodajajo na portalu Neurje.si, bi sunki jugozahodnega vetra dosegali hitrosti od 30 do 60 km/h, lokalno kje do 70 km/h. Še najmanj vetra bo po nižinah Primorske, Ljubljanske kotline in Koroške.

"Treba je poudarit da gre za pregled izračunov numeričnih meteoroloških modelov v zadnjih treh dneh, ki iz zagona v zagon vztrajajo pri takšnem močnem vetru. Glede na oddaljenost do ponedeljka so vseeno še možne manjše spremembe kar se tiče intenzivnosti hitrosti vetra," sklenejo na portalu Neurje.si.

Dež Prognoza Slovenija Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do sredine februarja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ofclotun 19:51 10.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • plorcora 19:49 07.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar praufo
    praufo 19:29 07.februar 2020.

    piha veter s severa pa vse odnese, zdej bo pa veter z juga, kar pomeni, da bo nazaj pripihal, torej tisto kar nam je odpihnil ... čakam da mi nazaj pripiha prt iz mize, ki ga je dobesedno pogrizu ... in tega ni več