Slovenija
12828 ogledov

Slovenija stoji, kolone v več regijah

razcep Koseze Ljubljana gneča kolona Reševalni pas/Twitter Razcep Koseze.
Ponedeljek je prinesel nove zamude v cestnem prometu.

Začetek novega delovnega tedna je prinesel dolge zastoje na slovenskih avtocestah. Kolone nastajajo okrog Ljubljane, na Gorenjskem in Primorskem.

Predor Karavanke je zaradi okvare vozila zaprt v obe smeri. Pred njim je v smeri Avstrije nastal zastoj dolg tri kilometre, poroča prometno-informacijski center. Prav tako se je pojavil zastoj na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo pri Jesenicah in na cesti Lesce - Bled.

Na Primorskem koncu so zastoji na odsekih Šmarje - Koper in Lucija - Strunjan, poroča portal promet.si.

Kolone okrog prestolnice

Po polžje gre tudi na ljubljanski zahodni obvoznici od Šmartnega mimo Kosez in Kozarij proti Primorski, občasno zapirajo predor Šentvid. Kolone so tudi od Viča proti Brezovici. Priključek Ljubljana zahod, Vič je namreč, do petka, zaradi rekonstrukcije zaprt v obe smeri. V zgodnjem popoldnevu je nastala kolona na ljubljanski južni obvoznici od Malenc proti Primorski. 

Na notranjem krogu ljubljanske obvoznice bi pot v teh razmerah trajala skoraj eno uro, v običajnih razmerah bi voznikom ta razdalja vzela okrog 20 minut.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:18 22.avgust 2023.

    Te kolone se večinoma naredijo zaradi smotanih voznikov.Sem se v nedeljo peljal po primorski avtocesti,ko opazim starga ata kako divja po prehitevalnem pasu 90 na uro,za njim pa 300 m kolona živčnih voznikov,policajev pa nikjer

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:11 22.avgust 2023.

    Dokler se bomo iz Maribora v Koper z vlakom vozili 6 ur in sedeli na tleh, ker se jim ne ljubi dodat dva vagona, bodo ceste polne plina, ob njih pa eko bio zelenjava, ki se znajde na tržnici.

  • bobubob 08:03 22.avgust 2023.

    Tudi ko bo vse na elektriko, bodo stali v kolonah. Mar ne? Hja, začeti bo treba drugje in ne pri kravjih prdcih. Samo to se ne bo zgodilo samo od sebe, temveč bomo v to morali biti prisiljeni. Dotlej pa ...prikaži večpa le z letali na kavice v Dubaj in vsak vikend z električnim vozilom po tretjem AC pasu stat v kolono. Pa kupovat nove stvari in jih kmalu metat v smeti. Pa ločevat odpadke, ki jih nato nekam zakopljejo, čistilne naprave pa praznijo v potoke...vse je en sam veliki nateg, po domače - LAŽ.