Slovenija
16 ogledov

Sloveniji odobrena evropska pomoč

"V prihodnjih dneh bodo na voljo tudi položnice, zato večji priliv pomoči pričak Žurnal24 main
Evropski poslanci potrdili pomoč Sloveniji po poplavah v višini 7,5 mio evrov. Na programu tudi glasovanje o zmanjšanju proračunskega prispevka.

Evropski poslanci so na plenarnem zasedanju v Strasbourgu potrdili okoli 7,5 milijona evrov finančne pomoči Sloveniji po poplavah septembra lani. "Solidarnostni sklad Evropske unije tako vsaj malo olajšal življenja tistih, ki so jih poplave najbolj prizadele in omogočil, da se bodo prebivalci postopoma lahko vrnili k normalnemu življenju, začeli znova in pozabili na posledice nesreče," je ob potrditvi pomoči dejala evropska poslanka SD Mojca Kleva.

Slovenska vlada je za pomoč iz evropskega solidarnostnega sklada zaprosila novembra lani. Neposredna škoda je bila ocenjena na 251,3 milijona evrov, kar je preseglo mejni znesek za "večje nesreče", ki je za Slovenijo določen na 217,669 milijona evrov ali 0,6 odstotka slovenskega bruto domačega proizvoda.

13 milijonov manj za evropski proračun

Evropski parlament bo danes tudi glasoval o predlogu, da se prispevek Slovenije v letošnji proračun EU zniža za skoraj 13 milijonov evrov. Skupno bo državam članicam vrnjenih 4,54 milijarde evrov, kolikor znaša presežek iz proračunskega leta 2010.

Komentarjev 2
  • 1111 14:24 05.julij 2011.

    tega dnarja ne bo nikoli!!! to so samo besede in metanje peska v oči...nekoč smo bili ponosni, da smo državljani Jugoslavije...sedaj me je sram, da sem državljan slovenije...država korupcije, tajkunov, kriminala in bedakov, ki nam vladajo...in samo na slabše gre...

  • jst 13:31 05.julij 2011.

    Hm dobili bomo 7,5 miljona evrov za poplave. Zanimivo da smo mi dali že malce večijo številko Grkom. Zakaj ne dajo raje teh 7,5 miljona Grkom tisto kar pa mi grkom naj nam pa vrnejo. A kaj mislite???