Slovenija
26 ogledov

Slovenska ladja za las ušla piratom

Ladja Postojna prevaža 30 tisoč ton železovih proizvodov in veznih plošč. Žurnal24 main
Ladja Splošne plovbe Postojna je v jutranjih urah za las ušla somalijskim piratom. Na ladji ni bilo slovenskih pomorščakov.

Direktor Splošne plovbe Egon Bandelj je za Žurnal24 potrdil, da so somalijski pirati poskušali zajeti njihovo ladjo Postojna. Ladja, na kateri je 22 članov posadke in ji poveljuje ruski kapitan, je izplula iz Južne Koreje in pluje proti Savdski Arabiji. Skozi Adenski zaliv je plula v konvoju ladij, ki jih je spremljala indijska vojaška ladja. Prav zahvaljujoč indijski ladji, ki je izstrelila več opozorilnih strelov, slovenska ladja ni pristala v rokah piratov. Postojni so z indijske ladje naročili, naj pluje cikcak, vendar pa Bandelj meni, da to ne bi pomagalo, če ne bi bilo indijske vojaške ladje.

Dodal je, da ladje na tem območju večinoma plujejo kot del varovanega konvoja, vendar pa ti niso vedno na voljo. Napade piratov "je na tem področju pričakovati", opozarja Bandelj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.