Slovenija
16 ogledov

Slovenska pravljična dežela prepričala Googla

Doodle
1/4
Maks Lenart/Google
23. januarja bo slovensko stran Googla krasila risba osemletnega Maksa Lenarta.

V Ljubljani so danes predstavniki spletnega iskalnika razglasili zmagovalce slovenskega natečaja Doodle 4 Google, v katerem je sodelovalo več kot 200 slovenskih šol. Zmagala je risbica z naslovom Pravljična dežela Slovenija, ki bo 23. januarja krasila slovensko stran spletnega iskalnika.

Avtor zmagovalne risbice je osemletni Maks Lenart Černelč iz Osnovne šole Majde Vrhovnik v Ljubljani. Zmagovalca je na današnjem dogodku v Mestnem muzeju Ljubljana izbral Googlov spletni oblikovalec in ilustrator Brian Kaas, poleg njega pa sta bila s spletnim glasovanjem izbrana še dva zmagovalca iz drugih starostnih skupin.

V kategoriji od devet do 12 let je zmagala Neža Jeklin iz Osnovne šole Kanal, v kategoriji od 13 do 15 let pa Ana Sršen iz Osnovne šole Preserje pri Radomljah.

Zmagovalec natečaja z naslovom Slovenija in jaz bo poleg objave risbe prejel tudi tablični računalnik in tečaj slikanja, njegova osnovna šola pa bo prejela umetniško orodje in darila za socialno ogrožene otroke.

V natečaju je sodelovalo 220 slovenskih šol, prijavljenih je bilo več kot 3000 del. Najvišje število prijavljenih del je bilo iz starostne skupine od devet do 12 let, so sporočili iz Googla.

Izmed 300 polfinalnih risb je nato strokovna žirija v sestavi pevke Alenke Godec, slikarke Ane-Marije Krušič, ilustratorke Mete Wraber, direktorja Mestnega muzeja Ljubljana Blaža Peršina in vodje projektov pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije Nine Balent izbrala 30 risb finalistov, po deset najboljših iz vsake od treh starostnih skupin. Vseh 30 finalnih risbic bo v Mestnem muzeju na ogled do 8. februarja.

Komentarjev 2
  • KOJAK 20:16 15.januar 2014.

    BRAVO MAKS!

  • Trovlak 18:55 15.januar 2014.

    Bravo! Dečko je kralj. V tako majhni risbi je zajel vse slovenske prepoznavne faktorje in še kakšnega, ki bi ga sam prav z lahkoto pozabil omeniti komu, če bi mu opisoval kaj vse imamo pri nas.