Slovenija
1517 ogledov

"Slovenska vlada ni ne proameriška ne proruska, ampak ...

Marjan Šarec
Slovenski predsednik vlade Marjan Šarec je na slovesnosti ob 74. obletnici preboja partizanov skozi nemški obroč na Menini planini med drugo svetovno vojno odgovoril tudi tistim, ki pravijo, da je bila vključitev v Jugoslavijo po drugi svetovni vojni slaba.

Premier Marjan Šarec se je na slovesnosti ob 74. obletnici preboja partizanov skozi nemški obroč na Menini planini med drugo svetovno vojno zavzel za ohranitev Evrope. Kot je dejal, so zanjo padli mnogi, "zato ne dovolimo, da propade". Za vlado, ki jo vodi, je dejal, da ni ne proameriška ne proruska, ampak proslovenska in proevropska.

Lačni skozi svražnikov obroč

Šarec se je v svojem govoru najprej spomnil dogodkov med drugo svetovno vojno na Menini planini ter opozoril, da so se takratni borci, ki so bili lačni, sami in praktični niso imeli več nobenega upanja, prebili skozi sovražnikov obroč, ker so vedeli, da želijo svobodno Slovenijo "in to so sčasoma tudi dosegli".

Marko Perković Thompson PREMIER ŠAREC Slovenija Šarec o koncertu kontraverznega Marka Perkovića Thompsona v Mariboru

Po drugi svetovni vojni se je Slovenija po besedah Šarca vključila v skupno državo Jugoslavijo, za katero danes nekateri govorijo, da je bila slaba. A se je po njegovem treba vprašati, "ali ni tudi to del naše zgodovine". "Tega nima smisla zanikati," je dodal.

Marjan Šarec | Avtor: Profimedia Profimedia

Imamo svojo državo, za katero so ljudje dali življenja

Danes imamo po besedah premierja svojo državo, za katero so mnogi dali svoja življenja, pri čemer pa nekateri pravijo, da "vse skupaj ni bilo nič: Bilo je. Vsako življenje, ki je dano za narod, za svobodo, je vredno, da se ga objokuje. Hkrati se je treba zavedati, da smo žrtvam dolžni, da naredimo vse za svojo državo in da jo imamo radi." Ocenil je, da je življenje v samostojni državi še vedno dobro. Pomembno pa je, da bi znali spoštovati drug drugega, ceniti to, kar imamo, in da bi se znali vživeti drug v drugega, je dodal.

Andrej Plenković Jean Claude Juncker Svet Šarec: Nimam kaj misliti, bom videl, kaj se bo zgodilo

Ne levo, ne desno, naravnost

Dotaknil se je tudi aktualnih razmer. Med drugim je dejal, da njegovi vladi nekateri očitajo, da jo vleče v desno, spet drugi pa, da jo vleče v levo. "Torej gremo naravnost in gremo po pravi poti," je dejal.

Renault Clio 5 Avto Šarec o treh katrcah in menjavi žarnic

Danes nam po njegovih besedah tako kot partizanom na Menini planini sicer ne grozijo nemške divizije, obstajajo pa druga pereča vprašanja, ki jih je treba reševati. Med drugim vprašanja, kako vsem zagotoviti primerno življenje, kako reševati migrantska vprašanja, kako preprečevati kibernetski kriminal in kako zagotoviti, da bo Slovenija ostala v krogu razvitih držav. Da bi se to zgodilo, je treba po njegovem med drugim narediti vse, da bi Slovenija nastopala enotno, "ne pa da se dogaja, da so nekateri proti vladi samo zato, ker ni njihova". Kljub temu je napovedal, da so pripravljeni sodelovati z vsemi.

Marjan Šarec Svet Šarec meni, da brez zapletov ne bo šlo

V svojem govoru se je zavzel še za ohranitev Evrope ter za njeno širitev na druge države, saj nas, kot je dejal, različnost bogati. "Ko pa nam hoče kdo vsiljevati svoje, mu je pa treba tudi povedati. Vsak, ki pride k nam, je dobrodošel, ampak tako, da spoštuje našo kulturo in našo identiteto. Ne bomo se prilagajali samo zato, ker nas je dva milijona. Na svoji zemlji smo mi gospodar," je še dejal.

Komentarjev 20
 • Naklonsky 20:03 08.julij 2019.

  Slovenska vlada je unikum - prokomedijanska!

 • Avatar Micheal_Benson
  Micheal_Benson 20:36 06.julij 2019.

  Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilo podjetje, od katerega lahko dobite hitro posojilo, nudimo vse vrste posojil našim zaupanja vrednim strankam z obrestno mero 3%, kontaktirajte nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam e-pošto Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za posojilo ...prikaži več in ga vrnite. Whatsapp: +61447666281 Polno ime ................. Let .............. Država ..................    Znesek zahtevanega posojila. .................. Trajanje ................

 • turob 17:35 06.julij 2019.

  30 let (osamosvojitev) je bliže kot 75 let (druga svetovna vojna).. - a bo kdo sporočil vladnemu PR? te obiske pripravlja fotograf Sarkić od SD?