Slovenija
2857 ogledov

Šarec o koncertu kontraverznega Marka Perkovića Thompsona v Mariboru

Marko Perković Thompson
Slovenski premier Marjan Šarec se je odzval na odločitev glede prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru.

Predsednik vlade Marjan Šarec je v soboto ob robu srečanja pod Najevsko lipo za medije komentiral tudi aktualno dogajanje. Med drugim je podprl ministrico za delo Ksenijo Klampfer, ki je takrat kot načelnica upravne enote leta 2017 sprejela odločitev glede prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru.

Thompson Slovenija Plenkovič zahteva pojasnila glede odpovedi koncerta Thompsona

"Gospa Klampferjeva je takrat prevzela svojo odgovornost in je odločila, kot je odločila, na podlagi podatkov, ki jih je imela. In ji lahko samo čestitam takrat za pogum. Ne glede na to, kaj se je danes odločilo," je dejal Šarec, ki je tudi v nagovoru na 29. vseslovenskem srečanju pod Najevsko lipo poudaril pomen prevzemanja odgovornosti. Šarec tako meni, da bomo v Sloveniji potrebovali več poguma pri sprejemanju odločitev.

Glede iskanja rešitve za financiranje zasebnega šolstva je Šarec dejal, da se res mnenje ministrstva precej razlikuje od pravnega mnenja, razlikuje pa se tudi od pričakovanja zasebnih šolnikov. "Vse te interese bo treba uskladiti, če bomo hoteli dobiti tak zakon, da ne bo spet padel na ustavnem sodišču," je glede tega dejal Šarec.

Marjan Šarec | Avtor: Epa Epa

hrvaška reprezentanca Gost Šport Thompson sporen za pol Evrope, na Hrvaškem pa na avtobusu z reprezentanco

Odgovornost je treba prevzeti

Odločbo, pod katero je bila podpisana Klampferjeva in s katero je bil koncert maja 2017 prepovedan, je, kot je znano, zunanji oddelek upravnega sodišča v Mariboru odpravil in zadevo vrnil upravni enoti v ponovni postopek. Poslanec SDS Branko Grims pa je minuli teden dejal, da bi se ministrica morala "hudo zamisliti nad svojo tedanjo odločitvijo in prevzeti odgovornost".

Kar zadeva slovenski predlog za člana Evropske komisije je Šarec dejal, da ga bodo pripravili pravočasno. "Želim si drugačnega postopka kot pred petimi leti in verjamem, da bomo vse opravili v roku in da bomo poslali kandidata, ki bo tudi prepričal Evropski parlament in bo del komisije," je dejal Šarec.
 

Thompson presenečenja Slovenija Lokalne volitve: "Za božič lahko pričakujemo koncert Thompsona"

Na to zadevo se je Šarec navezal v komentarju odnosov koalicije z Levico in o izvajanju projektov. "Problemi pri projektih so tudi na ministrstvih. Ljudje na nekaterih mestih tudi ne prevzemajo odgovornosti. Vsak se sklicuje na predsednika vlade, vsak se sklicuje na svojega predpostavljenega. Imeti funkcijo ni samo imeti plačo, ampak imeti tudi odgovornost in sprejeti odločitev," je poudaril Šarec.

Komentarjev 7
  • jakec42 19:36 29.junij 2019.

    Thomsona ustaša pri nas podpirajo samo naši domobrančki,za ostale je ustaša in mu je treba prepovedati nastop-sodnica ima prav!

  • mizimazi 18:54 29.junij 2019.

    PichkicaTerpentinskova...

  • Lavdan 18:30 29.junij 2019.

    Dajte mu že ta koncert, da se srečajo ustaščki in domobrančki, naj imajo malo veselja. Grimsu pa vstopnico zastonj, saj si jo zasluži.

Sorodne novice