Slovenija
14937 ogledov

Sneg bo vztrajal, takšne so razmere na cestah

Pluženje snega. Fotografija je simbolična. Bralec Fotografija je simbolična.
Sneženje še ne bo ponehalo, previdno na cestah.

Ponoči je obilneje snežilo zlasti na zahodu in v osrednjem delu Slovenije. Do 7. ure zjutraj je skupno zapadlo 50 cm v Vojskem, 41 cm v Ratečah in 30 cm v Logatcu. Višina snežne odeje na Kredarici znaša 180 cm. Pobelilo je tudi prestolnico in vzhodne kraje Slovenije. Nastajali so zastoji na cestah.

Zaradi pošiljke snega je bila ali je še ponekod na Koroškem in Štajerskem motena oskrba z električno energijo. Prav tako ponekod na severnem Primorskem že ves dan prihaja do okvar električnega omrežja in prekinitev dobave električne energije. Večinoma gre za podrta drevesa na daljnovodih in potrgane vodnike, so sporočili z Elektra Primorske. Napake bodo dokončno sanirali predvidoma še tekom današnjega dne.

Občasno bo rahlo snežilo še ves dan, napovedujejo vremenoslovci.

Po nekaterih delih države je promet zaradi zimskih razmer upočasnjen, zato je potrebno prilagoditi hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevati, da bo za pot potrebno več časa kot običajno.

Zaradi težjih razmer na cestah nastajajo ovire v prometu

Na pomurski avtocesti iz smeri Pinc, Lendave proti Mariboru nastajajo zastoji, promet pa je zgoščen tudi na podravski avtocesti med Zaklom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Pomurska avtocesta iz smeri Murske Sobote proti Mariboru, med Cerkvenjakom in Pernico, je odprta. Ostaja zastoj ter izločanje za tovorna vozila.

Na cesti Pragersko - Šikole je promet urejen izmenično enosmerno, cesta Moste - Duplica je zaprta. Prehod tudi ni možen čez prelaz Vršič.

Na primorski avtocesti je zaprt priključek Črni Kal v obe smeri. Pri Podnanosu veter piha s skoraj 50 km/h, na dolenjski avtocesti pa je oviran promet zaradi spolzkega vozišča med priključkom Novo mesto vzhod in počivališčem Starine proti Obrežju, kjer je na mejnem prehodu čakalna doba.

Večja količina vode na vozišču ovira promet na ljubljanski severni obvoznici pred izvozom na Celovško cesto v smeri Zadobrove. Na avsotcestu Koper - Ljubljana, pri Senožečah - priključku Brezovica je promet oviran, saj so na cesti so plužne skupine.

Zaradi napovedanega sneženja je Arso za četrtek za velik del države, razen severovzhoda, izdal oranžno vremensko opozorilo.

Sneg na Ljubljanskih ulicah. Slovenija Po vsej državi kaos zaradi snega, ponekod ga je zapadlo več deset centimetrov

Vremenska napoved

Danes se bo sneženje nadaljevalo, na Primorskem bo deževalo. Popoldne bodo še nastajale snežne plohe, ob morju bo možnost neviht. V krajih s temperaturami pod lediščem lahko zapade še do 10 centimetrov snega.

Jutri bo suho, napovedujejo meteorologi na ARSO. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod tudi delno jasno. Ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo na severozahodu okoli -10, drugod od -4 do 0, ob morju 2, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija. Zaradi nižjih temperatur bo ponekod snežna odeja vztrajala.

dezurni@styria-media.si

Sneg na cestah Slovenija Arso: Prihaja obilno sneženje, v teh krajih ga bo zapadlo največ

 

Komentarjev 3
  • Josephine_Williams 14:56 09.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 14:46 09.december 2021.

    https://www.norakrava.si/premier-udaril-po-cestarjih-a-vas-je-spet-presenetil-sneg/

  • Avatar Leon
    Leon 14:46 09.december 2021.

    https://www.norakrava.si/premier-udaril-po-cestarjih-a-vas-je-spet-presenetil-sneg/