Slovenija
5569 ogledov

Nočni dež in sneg povzročala tudi nekaj preglavic

sneg Anže Petkovšek
Padavine ponehujejo, za njimi je ponekod, še posebej v višjih predelih države, ostala plast novozapadlega snega. Kje ga je največ?

Sinočnje in nočne padavine so se marsikje končale s sneženjem. Moker sneg se je oprijemal tal in predvsem voznike prisili, da vozijo počasneje in strpno. Tega nekdo ni upošteval na gorenjski avtocesti med Vodicami in Povodjem, kjer se je v smeri Ljubljane zgodila nesreča. 

Pri Prevaljah je novozapadli sneg na cestišče podrl več dreves, v okolici Kranja pa je močno deževje ponoči poplavilo nekaj cest in stanovanj, pa tudi vrtec v naselju Zgornja Bela. 

Na Prometno-informacijskem centru opozarjajo na prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina - Col - Godovič in Godovič - Idrija, opozarjajo pa tudi, da sta prelaza Jezersko in Vršič prevozna le s snežnimi verigami. Težave pa v Vipavski dolini povzroča burja, saj je med Razdrtim in Novo Gorico na več odsekih uvedenega zapora tovornega prometa. 

 

Koliko ga je zapadlo?

Če je v visokogorju napadlo 25 centimetrov novega snega, pa količina snežnih padavin v nižinah ni bila velika in bodo sneg temeprature nad ničlo verjetno že tekom dneva stalile. Podatki na spletni strani Agencije za okolje pravijo, da je v Ratečah prek noči zapadlo 6 centimetrov, prav toliko tudi na Brniku, v Slovenj Gradcu pa 4 centimetre. Zgolj pobelilo pa je območje Ljubljane, Celja in Kočevja. 

A čaka nas le kratek predah. Po hladnejšem ponedeljku in torku bodo že v sredo državo znova zajele padavine, v severnih krajih bo lahko snežilo do nižin. Tudi obeti za novo fronto, ki prihaja nad naše kraje prihodnji konec tedna, so beli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • maresem 11:32 26.november 2017.

    Še večja težava je pa pri nesposobnežih za volanom.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 10:01 26.november 2017.

    pri nas je težava ker ne plužijo pravočasni in nekateri vozniki, dars je prava lenoba nesposobna