Slovenija
30194 ogledov

Nocojšnje sneženje je šele začetek!

Sneg
Saj veste, da obstaja ponoči velika verjetnost sneženja tudi po nižinah, kajne? A prihodnji teden bo šele pestro!

Vremenoslovci napovedujejo, da bo v velikem delu države zvečer in ponoči dež lahko prehajal v sneg. Meteorologinja Veronika Hladnik iz Agencije za okolje je za žurnal24.si pojasnila, da bo scenarij zelo podoben kot pred slabima dvema tednoma in bo količina snežnih padavin v nižinah v veliki meri odvisna od tega, kako intenzivne bodo. 

Izračuni dodatno kažejo, da se bo sneg zelo verjetno tokrat ognil Beli krajini in Prekmurju, tudi sicer bo snežnih padavin na vzhodu manj oziroma le v višavah. Drugače pa bo na Notranjskem in Gorenjskem, kje je mogoče sneg pričakovati na nadmorski višini okoli 400 metrov, medtem ko je glede Ljubljane in okolice najbolj odvisno od tega, kako intenzivno bo padalo izpod neba. 

Sneg na cestah Ukrepali prepozno? Slovenija Zato se tovornjakom ni treba samoizločati

Fronta bo zelo hitro prešla državo, tako da bodo jutri zjutraj oziroma dopoldan padavine povsod ponehale. 

A to bo šele uvod v pestro dogajanje prihodnje dni, saj že za sredo vremenoslovi pričakujejo zelo podoben scenarij s padavinami, ki bodo proti koncu prehajale v sneg. Prihodnje dni bo tudi precej hladneje, čez dan bodo temperature komaj prilezle prek ledišča.

Zadnja dva izračuna pa kažeta, da bo prihodnji konec tedna bel, saj bo v petek in soboto zelo verjetno snežilo v večjem delu Slovenije. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • tudbognasvečnereši 21:52 25.november 2017.

    in bo količina snežnih padavin v nižinah v veliki meri odvisna od tega, kako intenzivne bodo. Ne ga srat, nisem vedel da je kolićina snega odvisna od intenzivnosti padanja.

  • Fulmmer 19:19 25.november 2017.

    Sneženje? Konec novembra? Neverjetno.....