Slovenija
39995 ogledov

Nova pošiljka snega do nižin

Sneženje
Najprej otoplitev, nato bo naše kraje spet zajela hladna fronta.

Vremenoslovci za danes na Primorskem in Notranjskem napovedujejo povečini oblačno, drugod bo prevladovalo deloma sončno vreme. "Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje.

Jutri bo na vzhodu in severu še večinoma sončno, drugod bo pretežno oblačno. "Ponekod na Primorskem bo megleno, občasno bo tam tudi rosilo ali rahlo deževalo," napovedujejo pri Arso. "Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, v zatišnih legah severne Slovenije okoli 0, najvišje dnevne od 8 do 16 Celzija."

Sneg Vreme Slovenija To je razlog, da je v Ljubljani snežilo, v Kranju pa ne

V petek bo na vzhodu in severu Slovenije deloma jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj bo po nižinah severovzhodne Slovenije nekaj megle. Jugozahodni veter bo prehodno oslabel.

V nedeljo padavine do nižin

V soboto bo v zahodnih krajih pričelo deževati, v noči na nedeljo pa se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Meteo.si Meteo.si

"V soboto bo območje Alp in severnega Sredozemlja dosegla hladna fronta," napovedujejo pri Arso. "Naše kraje bo predvidoma prešla v noči na nedeljo. V nedeljo se bo nad osrednjo Evropo in Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo do torka. V sredo in četrtek kaže na nastanek ciklona nad severnim Sredozemljem."

Zima Vreme Svet Dolgoročna napoved za zimo: Dobre in slabe novice!

Sneg možen tudi v sredo in četrtek

V soboto se bodo padavine sprva začele pojavljati v zahodni Sloveniji in se bodo v noči na nedeljo razširile nad vso državo. "Ohladilo se bo, meja sneženja se bo v nedeljo zjutraj približala nižinam," še napovedujejo pri Arso. "V ponedeljek in torek bo predvidoma suho in precej jasno. V sredo in četrtek pričakujemo pogoste padavine, v severni polovici Slovenije bo občasno lahko snežilo do nižin."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • drago86 16:03 23.november 2017.

    Daj, ne kokodajsajte....