Slovenija
10174 ogledov

Snega ne bo, zato pa ta preobrat

Slana
Snega v zadnjih dneh leta gotovo ne bomo dočakali, na vidiku ga ni niti v prvih dneh novega leta. Zato pa prihaja ta vremenski preobrat.

Danes popoldne se bo oblačnost od severa postopno zmanjšala. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci z Arsa.

"Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, po nekaterih nižinah bo lahko megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija," napoved za soboto podajajo na Arsu.

Nadaljujejo, da bo v nedeljo zmerno do pretežno oblačno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Na severovzhodu bodo občasno možne rahle padavine. Zapihal bo severozahodni veter. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho.

Napoved za zadnje dni letošnjega in prve prihodnjega strnjeno podajajo tudi na portalu Neurje.si:

Od 31. decembra 2018 do 5. januarja 2019

"Do sredine prihodnjega tedna bodo naši kraji na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo. V višinah bodo prevladovali vetrovi severnih smeri. Ob koncu prihodnjega tedna bo nad severnim Sredozemljem možen nastanek izrazitejšega ciklona," vremensko sliko za prehod med starim in novim letom pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da kaže na suho in deloma jasno vreme, po nekaterih nižinah bo v dopoldanskem času megla. Ob koncu prihodnjega tedna se bo nekoliko ohladilo, povečala se bo tudi verjetnost padavin. Zjutraj - vidimo na preglednici - bodo temperature precej nizke, spustilo se bo tudi do 12 stopinj pod ničlo. 

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Zima Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka na silvestrovo Megla Osvežena napoved Slovenija Tako bo v začetku leta. Bo januar prinesel sneg?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • leonardo83 17:25 28.december 2018.

    Na koncu se bo pokazalo da so imeli američani prav, da bo mila zima...Arso je temu oporekal....bravo Arso, strokovnjaki na 2( kvadrat). Ego in plača sta važna anje