Slovenija
26007 ogledov

Snežič: "Če želite odgovor, plačajte, moja prva ura je 350 evrov"

Rok Snežič slika zaslona
Davčni svetovalec Rok Snežič na zaslišanju pred preiskovalno komisijo.

"Zanima me, kam je šel gospod Bandelli, ki je mojo ženo napadal glede kazenske ovadbe? Grozil je moji ženi s pregonom na podlagi kazenskega zakonika pa bi rad, da mi pojasni, kateri člen kazenskega zakonika mu dopušča preganjati mojo ženo?" je zaslišanje pred preiskovalno komisijo, ki ugotavlja domnevno pranje denarja v NKBM in nezakonito financiranje SDS, začel davčni svetovalec Rok Snežič.

Snežič se je na zaslišanju pred parlamentarno komisijo pojavil v prav posebni opravi. Kot kaže, je na majico ter na zaščitno masko natisnil fotografijo poslanca Mihe Kordiša. Več tukaj.

Bandelli: Komisija bo preučila možnost denarne kazni

Marko Bandelli, ki ga ob začetku zaslišanja Snežiča ni bilo v dvorani, je namreč Klavdiji Snežič očital, da se je na 10. člen zakona o preiskovalni komisiji sklicevala tudi pri vprašanjih, kot je "Ali ste članica SDS?" in jo nato vprašal: "Ali smatrate, da bi, če bi odgovorili na to vprašanje, sebe spravila v sramoto?"

10. člen zakona o o parlamentarni komisiji pravi: "Pred pričetkom pričevanja je treba priče poučiti o njihovi pravici, da odklonijo odgovor na posamezna vprašanja, če je verjetno, da bi s tem spravile sebe ali svojega bližnjega sorodnika v hudo sramoto, znatno materialno škodo ali v kazenski pregon."

Bandelli je nato napovedal, da bo preiskovalna komisija preučila, ali je mogoče najti pravno podlago v določbi v 87. členu Zakona o kazenskem postopku in jo lahko denarno kaznujejo zaradi neodgovorov. 

Predsednik preiskovalne komisije je Gregor Perič je Snežiču skušal pojasniti pravno podlago, vendar Snežiča ni prepričal: "Vse pojme ste pomešali, to vam govorim kot pravnik. Vi govorite o kazenskem postopku, tukaj pa smo na parlamentarni preiskovalni komisiji."

Klavdija Snežič Slovenija Le en odgovor žene Roka Snežiča se je razlikoval od drugih

Snežič je nato pred parlamentarno preiskovalno komisijo ovedal, da se je vabilu na pričanje odzval samo zato, ker na njem piše, da ga bodo sicer prisilno privedli, da pa ni ne politik, niti ni zaposlen v nobenem državnem podjetju in ni državni funkcionar, preiskovalna komisija pa lahko preiskuje le njihovo odgovornost. "Odgovarjal bom se ne spomnim ali pa se skliceval na 10. člen zakona o preiskovalni komisiji kot moja žena," je napovedal Snežič. 

"Gospod Janko me že ne bo spraševal"

Snežiču je, kot pravi, kot dvojnemu doktorju prava izpod časti, da ga bo zasliševal "gospod Janko (Möderndorfer, op. a.), ki je medicinski brat po izobrazbi". 

Jani Möderndorfer je Snežiču nato pojasnil, da je na komisijo vabljen kot priča v preiskavi funkcionarjev, ki naj bi delovali nezakonito in ga nato pozval, da pojasni svojo vlogo v družbi Imperij davčno svetovanje. Snežiča pa je odgovoril, da s komisijo ni pripravljen deliti "nobenih svojih zadev". Na vsa nadaljnja vprašanja je odgovarjal, kot je napovedal. 

Na vprašanja, povezana z odvetnico Dijano Đuđić, je Snežič odgovoril, naj na zaslišanje povabijo njo samo. “Pozivam vas, da mi daste eno pogodbo o poslovnem sodelovanju z gospo odvetnico Dijano Đuđić. Stalno govorite, da sem z njo poslovno povezan. Predočite mi en dokaz, da sem jaz z njo poslovno povezan. Pozivam vas, dokažite mi, da sem jaz z njo poslovno povezan,” je zahteval Snežič.

Na vprašanja glede lastnikov podjetja Majbert Pharm Klemna Nicolettija, je Snežič povedal, a "z instagram fanti, avioni, kamioni, nima nič, ker se s fanti z Instagrama ne druži, saj sam nima Instagrama, že to vse pove." 

Glede vprašanj o dogajanju v piramidnem sistemu je Snežič spet zajedljivo pojasnil, da pozna samo piramide v Egiptu in ne ve, kaj ga poslanec LMŠ sprašuje. Komisijo je večkrat pozval, naj predoči materialne dokaze - račune in pogodbe, da je z omenjenimi osebami poslovno sodeloval.

"Z Janšo sva se spoznala preden je postal premier"

Glede poznanstva s predsednikom vlade Janezom Janšo, ki naj bi bil njegov "arestantski cimer" je Snežič odgovoril: "Z javnostjo ne bi razpravljal odnosa s trenutnim premierjem, spoznala sva se, ko ni bil premier, se dosti pogovarjala in sodelovala, ko ni bil premier, o ljudeh, znancih ne delim z javnostjo, nisem politik, ni mi treba z javnostjo deliti zasebnih stvari, ne bom komentiral prijateljstva, niti, kaj se pogovarjam s premierjem, ali se pogovarjam z njim ..."
Glede tega, ali je Janezu Janši svetoval pri takoimenovani optimizaciji davkov pa je Snežič dejal, da se ne spomni. 

Dejal je tudi, da poslovno ne sodeluje Dijano Đuđić, da pa je to, ali jo pozna in se z njo srečuje, njegova zasebna stvar.
Snežič je več vprašanj ocenil kot strokovna in za odgovor nanjo zahteval plačilo. Povedal je, da za prvo uro davčnega svetovanja računa 350 evrov.

 

 

Komentarjev 58
  • leonardo 09:54 28.januar 2022.

    Če pa tega " človeka" poslušaš v živo pa veš zakaj je Slovenija tam kjer je. In takšnih strokovnjakov ima naš vladnik še kar nekaj.

  • Maxman 09:02 28.januar 2022.

    https://www.rtvslo.si/crna-kronika/ustanovitelja-poravnave-priznala-da-sta-goljufala/311910

  • matermila 07:50 28.januar 2022.

    "Ali ste članica SDS?" in jo nato vprašal: "Ali smatrate, da bi, če bi odgovorili na to vprašanje, sebe spravila v sramoto?" Banditonelli,če bi odgovorila z ne, vsekakor. Sicer pa te zavaljenca, to prav nič ne briga,kdo je član katere ...prikaži veče stranke,sploh če ni v politiki.