Slovenija
7231 ogledov

Anže Logar pojasnil, zakaj odstopa z mesta predsednika sveta SDS

Anže Logar Anže Petkovšek
Anže Logar odstopa z mesta predsednika sveta SDS.

Posvetil naj bi se svoji Platformi sodelovanja, iz te platforme naj bi nastala politična lista ali stranka, kar je pred časom napovedal tudi predsednik SDS Janez Janša.

Logar je sicer lanske predsedniške volitve, na katerih je slavila Nataša Pirc Musar, izgubil le za las. Zanj je glasovalo 409.761 volivk in volivcev.

Že lani pa je odstopil s funkcije predsednika ljubljanskega sveta stranke.

"Kot posameznik moraš znati oceniti, kdaj je čas za prevzem odgovornosti. V politiki pa je dobro znati tudi oceniti, kdaj je prišel pravi čas, da krmilo predaš naprej. V imenu nove svežine, napredka, spremembe smeri ali preprosto zaradi notranjega občutka. Mislim, da je ta čas nastopil zdaj. Zato sem danes nepreklicno odstopil kot predsednik sveta SDS," je povedal Logar. 

V prihodnje bo več pozornosti namenil kulturi dialoga v slovenskem družbenem okolju. Od danes naprej je zgolj še član stranke SDS in poslanec.

Novi predsednik sveta je postal Zvonko Černač.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • jezero 07:28 26.november 2023.

    Musarjeva ne bi nikoli zmagala. če Logar ne bi predstavljal janšizma! On predstavlja solzivec in vodni top.

  • atamama 08:51 25.november 2023.

    Hahaha, dobra taktika JJ in kompanije. nekaj podobnega se je poslužil ''neodvisni'' kandidat za župana NM. Neodvisno je kandidiral z županovo listo in takoj s SDS poslanci sklenil koalicijo. Na državni ravni pa je morda preveč ljudi, ki prepoznavajo blefiranje...

  • jezero 06:52 25.november 2023.

    prebrani blefer