Slovenija
43894 ogledov

Spet rdeča faza epidemije? Zelo verjetno.

zurnal24.si
Zelo verjetno bo Slovenija danes znova v rdeči fazi epidemije.

Čeprav je bila Slovenija v oranžni fazi, se je teden po zaprtju države začel z ukrepi, ki veljajo za rdečo fazo, prvi mož NIJZ Milan Krek pa je napovedal, da bo država v torek, torej danes, v rdečem.

To se bo zelo verjetno res zgodilo, saj se zaradi izjemno nizkega števila okužb na velikonočni ponedeljek obeta velik skok pri izračunu sedemdnevnega povprečnega števila okužb. Naši izračuni kažejo, da bo Slovenija v rdečem, če bo danes več kot 915 okužb, če jih bo manj, pa bo ostala v oranžni fazi. 29. marca, ko je bil zadnji ponedeljek pred prazničnim, jih je bilo 1082.

V zadnjem tednu smo imeli sicer glede na iste dni prejšnjega tedna tako rast kot padec, tako da je težko predvidevati, kaj lahko pričakujemo. V prejšnjem tednu je bila v primerjavi z istim dnem v prejšnjem tednu rast oziroma padec -24, +14, +9, -4, -24 in 1 odstotek. 

Objavljeni podatki kažejo, da je Slovenija danes znova v rdeči fazi. 

V času prejšnjega semaforja je veljalo, da mora biti najprej celotna država v oranžni fazi, da lahko za posamezne regije veljajo ukrepi za oranžno fazo, ali bo tako tudi zdaj, še ni povsem jasno. Če bo Slovenija ostala v oranžni fazi, prihodnji teden v državi ali le v oranžnih regijah ne bo več omejitev gibanja med regijami, odprejo se gostinski vrtovi in terase, trgovina v celoti, dovoljeno bo zbiranje do deset oseb, v omejenem obsegu pa se znova začne pouk na fakultetah in višjih šolah.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 7
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 17:11 05.maj 2021.

    Dajte lenuhi še en protest kot je bil ta ob OF pa bomo v črnmi fazi!! Zaradi teh lenuhov in samozvanih kulturnih zgup iz nekdanjega Roga in Metelkove nastrada celoten narod!! Ukinit vse socialne transverje in ukinit VSE nevladne organizacije ...prikaži več pa naj lenuhi pokrepajo!!

  • Avatar drecos
    drecos 10:00 13.april 2021.

    https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/v-desetih-minutah-se-je-jelko-kacin-petkrat-zlagal-865028

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 09:35 13.april 2021.

    Ms koliko ljudi te je do dsedaj okužilo? Samo vprašam, ko si tak strokovnjak za terorizem