Slovenija
15 ogledov

Splošno maturo opravilo 865 kandidatov

Zadnji dan za prijavo kandidatov na spomladanski rok splošne in poklicne mature Žurnal24 main
V jesenskem roku splošne mature je bilo od 1962 kandidatov uspešnih 865, je v sporočilu za javnost zapisal direktor Državnega izpitnega centra Darko Zupanc.

Kot je še sporočil Darko Zupanc, je maturo opravilo tudi 25 tistih kandidatov, ki so splošno maturo opravljali v celoti.

K letošnjemu jesenskemu roku splošne mature se je po navedbah Zupanca prijavilo skupno 2653 kandidatov, izpitov pa se je udeležilo 1962 kandidatov, ki so maturo opravljali iz 31 predmetov. Lani se je k jesenskemu roku prijavilo 2649 kandidatov, izpitov pa se jih je udeležilo 1987.

Po zakonu o maturi lahko kandidati v treh dneh po objavi rezultatov od državnega izpitnega centra (RIC) zahtevajo vpogled v izpitno dokumentacijo in način izračuna izpitne ocene. Najpozneje naslednji dan po vpogledu v izpitno dokumentacijo lahko na državni izpitni komisiji vložijo tudi obrazložen pisni ugovor na rezultate. Komisija mora o ugovoru odločati v 60 dneh po prejemu vloge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.