Slovenija
1734 ogledov

Sporočili, da bodo zaprli cesto

kašeljska Anže Petkovšek
Cesta bo zaprta od petka do nedelje. A to ne bo edina sprememba.

Mestna občina Ljubljana obvešča, da bosta zaradi rekonstrukcije Zaloške ceste od petka do nedelje, 25. do 27. maja 2018, za ves promet zaprti Kašeljska cesta in Cesta 30. avgusta. V tem času avtobusi mestnega prometna ne bodo ustavljali na postajališču Vevče. 

Konec tedna, ki je pred nami, lahko pričakujemo močno povečan promet zaradi podaljšanega vikenda v Avstriji, večjem delu Nemčije, delu Švice, na Poljskem ter na Hrvaškem. Poleg tega Dars opozarja tudi na dela na cestah. 

V teku so dela na cestninskih postajah Razdrto, Torovo, Log in Postojna. Od sobote, 26. maja, od 6. ure do ponedeljka, 28. maja, do 5. ure je predvidena popolna zapora predora Šentvid proti Kranju. 

severna obvoznica | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Previdno na ljubljanski obvoznici

Dela bodo potekala tudi na drugih odsekih ljubljanske obvoznice. Na razcepu Kozarje bodo potekala dela v soboto in nedeljo. 

V nedeljo bodo na območju obvoznice vzdrževalne zapore zaradi hrapavljenja vozišča z jeklenimi kroglicami. Tako bodo dela potekala med 7. in 11. uro na priključku Ljubljana - jug. Izvoz Ljubljana - jug bo zaprt predvidoma do dve uri. Med 12. in 17. uro bodo dela potekala na razcepu Koseze, iz severne obvoznice v smeri Brda. Zaprt bo prehitevalni pas. Med 17. in 20. uro bodo dela potekala na razcepu Malence. Najprej bo zaprt vozni pas, nato še prehitevalni pas. 

Darsov nadzorni sistem za elektronsko cestninjenje | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Dela tudi na štajerski in primorski avtocesti

Na štajerski avtocesti so predvidene ovire na odseku Slovenske Konjice - Dramlje. V petek, 25. maja, bosta med 8. in 13. uro zaprta vozni in počasni pas v smeri proti Mariboru. V soboto bo med 7.30 in 16. uro zaprt vozni pas proti Ljubljani. Zapora bo tudi v nedeljo. V smeri proti Mariboru bosta med 7.30 in 9.30 zaprta prehitevalni in vozni pas. V smeri proti Ljubljani bosta med 10. in 12. uro zaprta prehitevalni in vozni pas. 

Na primorski avtocesti bosta v soboto, 26. maja, med 15. in 18. uro zaradi del zaprta prehitevalni in vozni pas med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru. V nedeljo, 27. maja, je predviden pregled nadvoza Postojna – Pivka, na priključku Postojna. Od 8. do 13. ure bodo proti Ljubljani izmenično zaprti prehitevalni, vozni in zaviralni pas. Proti Kopru so enake zapore predvidene od 13. do 18. ure. 

Na hitri cesti H4 poteka obnova dotrajanega vozišča na odsekih Vipava - Ajdovščina in Ajdovščina - Selo. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.