Slovenija
43 ogledov

Športna fešta na platnu

Župan Tomaž Tom Mencinger in Beti Valič sta podpisala namero o sodelovanju pri f Žurnal24 main
Jesenice letos gostijo mednarodni festival športnega filma Fešta 2010.

 

Prijave do 15. septembra

Kategorije. Filmi tekmujejo v kategorijah profesionalnih in amaterskih producentov ter MMS-filmov, posnetih z mobilnim telefonom. Prijavni rok je 15. september do polnoči. Na sklepnih dneh festivala 15. in 16. oktobra se bodo filmi potegovali za denarne nagrade za prva tri mesta po oceni gledalcev in žirije. Žirijo pa bodo sestavljala znana imena iz sveta športa in filma.

V četrtek sta župan Tomaž Tom Mencinger in Beti Valič iz podjetja Pelikan podpisala pismo o sodelovanju pri mednarodnem festivalu športnega filma Fešta 2010, katerega častni pokrovitelj je tudi predsednik Danilo Türk.

"Ponosen sem na to, da so bile Jesenice izbrane za gostiteljico. Poslanstvo festivala je promocija filmske umetnosti na področju športa in promocija športa prek filmske umetnosti. Športniki so zagotovo najmogočnejši ambasadorji, slika pa je tista, ki dramatične, presenetljive in zabavne trenutke ponese prek meja," je ob tem povedal župan.

Našli so dom
Festival je sicer kar nekaj časa iskal svoje domovanje. "Končna odločitev je padla, ko smo našli partnerja, ki je festival zagledal v pravi luči in v njem prepoznal svoj interes. Občina Jesenice je s svojo dolgoročno razvojno vizijo in strategijo, vsemi potrebnimi kapacitetami in predvsem ljudmi, ki imajo jasno opredeljene cilje, partner, ki smo ga iskali," je pojasnila Beti Valič, avtorica in organizatorka festivala Fešta.

Vrhunec bo septembra
S podpisom pisma o nameri se je festival tudi uradno začel, trajal bo do 16. oktobra, vrhunec pa bo septembra. Na festivalu bodo predstavili tako športnike kot retrospekcije filmov znanih režiserjev. Predstavili bodo tudi posebne športne rekvizite, na delavnicah pa delili nasvete o snemanju in montaži, vsako druženje pa bo začinjeno z dobro zabavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.