Slovenija
11599 ogledov

Sprememba na upravnih enotah

Upravna enota Linhartova Anže Petkovšek Upravna enota Ljubljana
Odpirajo dva dodatna dneva.

Da bi državljankam in državljanom zagotovili hitrejšo obravnavo in odpravili zaostanke, bodo upravne enote po Sloveniji vrata odprle še dva dodatna dneva, in sicer v četrtek, 21. aprila, in v soboto, 14. maja. 

Potem ko so nekatere upravne enote zaradi množične menjave osebnih dokumentov v zadnjih tednih že podaljšale uradne ure in dodale uradne ure tudi ob četrtkih, so se zdaj na večini upravnih enot odločili še za dva dodatna dneva, enega v aprilu in enega v maju.

Le za osebne dokumente

Kot sporočajo z ministrstva, bodo dodatne uradne ure namenjene strankam, ki niso oz. ne bodo naročene, a le za pridobitev osebnih dokumentov, kot so osebna izkaznica, potni list in vozniško dovoljenje. Za te dokumente namreč krajevna pristojnost ne velja, kar pomeni, da jih lahko stranke uredijo na katerikoli od 58 upravnih enot po Sloveniji in ne zgolj v kraju bivanja, sporočajo.

Slednje pa ne bo veljalo za Upravno enoto Ljubljana, ki ima ob četrtkih sicer uradne ure že po uredbi o upravnem poslovanju. Zato bodo na ljubljanski upravni enoti tudi v četrtek, 21. aprila, sprejemali le vnaprej naročene stranke.

Vse nenaročene stranke ob tem pozivajo, da se odpravijo na eno od bližnjih upravnih enot zunaj Ljubljane oz. jih prosijo za strpnost ter upoštevanje vrstnega reda naročenih strank, če se bodo odločili dokumente vendarle urejati v Ljubljani. Ljubljanska upravna enota tudi ne bo odprla vrat in okenc za stranke 14. maja.

Kot še sporočajo z ministrstva, bodo podatki o uradnih urah objavljeni na spletnih straneh posameznih upravnih enot, zato ministrstvo državljanke in državljane naproša, da pred obiskom preverijo aktualni delovni čas.

laptop računalnik Slovenija Nujno obvestilo ministrstva: Pazite, da vam ne ukradejo podatkov! Upravna enota Linhartova Slovenija Tokrat se "krivica" godi tistim v mestih

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:49 19.april 2022.

    Ministrstvo za digitalizacijo kje si? Digitalno se moraš naročit da lahko prideš analogno urejat papirje. Bolano , sprevrženo.

Sorodne novice