Slovenija
7 ogledov

Središče Mirne Peči z novo podobo

Po navedbah župana Zvoneta Laha bodo prestavili cesto pred cerkvijo stran od nje Žurnal24 main
Ureditev trga. Občina bo prestavila cesto pred cerkvijo, investitor pa bo zgradil poslovno-trgovsko stavbo.

V središču Mirne Peči nameravajo zgraditi poslovno trgovsko stavbo ter urediti trg pri cerkvi in prometno infrastrukturo, je pojasnil tamkajšnji župan Zvone Lah. “Na seji občinskega sveta smo sprejeli različico, ki jo je predlagala strokovna komisija in je tudi usklajena tako z investitorjem kot tudi z okoliškimi prebivalci,” je pojasnil.

V sklopu projekta bodo podrli zgradbo nekdanje krajevne skupnosti, tam pa speljali cesto, ki zdaj poteka mimo cerkve. “S tem pridobimo od vrat cerkve približno 20 metrov trga,” je izpostavil župan in dodal, da bo na drugi strani trga zrasla stavba, v kateri bo trgovina s cvetličarno in bifejem, vanjo pa nameravajo prestaviti tudi pošto.

Občina bo sicer plačala prestavitev ceste in verjetno skupaj s cerkvijo uredila trg, preostalo pa je stvar investitorja, je še dodal Lah.

Naslednji korak
Projektant mora zdaj dokončati projekt in pridobiti gradbeno dovoljenje. Po navedbah župana pričakujejo dejansko gradnjo najkasneje v začetku gradbene sezone, konec del pa še letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.