Slovenija
57235 ogledov

Srednjeročna napoved: Kmalu bo tudi po nižinah zadišalo po snegu

Sneg Epa
"Po ensemblskih izračunih bi lahko med 21. novembrom in 23. novembrom lahko zadišalo tudi po snegu v nižinah," napovedujejo vremenoslovci.

"Vse bližje smo pravi zimi, vsaj po temperaturah v zadnji novembrski dekadi," so v srednjeročni napovedi zapisali vremenoslovci portala Ciklon.si. Po njihovih besedah bo večji del te dekade iznad arktičnih predelov k nam prihajal mrzel polarni zrak "in Evropa se bo znašla v primežu temperatur, ki bodo v povprečju kar nekaj stopinj pod dolgoletnim povprečjem".

"Dolgo časa vztrajajoč sredozemski ciklon se še ne bo tako hitro poslovil, zato bo večinoma oblačno vreme z manjšimi padavinami prihajalo iz Sredozemlja še kar nekaj časa," ocenjujejo, a obenem dodajajo, da je vse odvisno od intenzitete višinskega južnega vetra - več sonca bo, ko bo vetra manj in obratno.

Večje segrevanje je pričakovati šele okrog 10. decembra. 

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Jutri bo na Primorskem večinoma sončno, drugod oblačno, v vzhodni polovici države pa so možne manjše krajevne padavine. Najvišje temperature bodo med 6 °C in 11 °C, na Primorskem do 19 °C. Na Agenciji RS za okolje jutri prebivalce jugozahodnega dela Slovenije opozarjajo na močan veter.

Vreme Arso | Avtor: ARSO ARSO

V torek in sredo bo po napovedih portala Ciklon.si povsod večinoma oblačno, tu in tam se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, na Primorskem bo še pihala šibka burja, najvišje temperature bodo med 4 °C in 9 °C, na Primorskem v torek do 15 °C, v sredo do 19 °C.

V četrtek nas bo prešla oslabljena vremenska fronta, sprva bo rahlo deževalo, čez dan pa se bo oblačnost počasi trgala, pihal bo šibak severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 4 °C in 9 °C, na Primorskem do 15 °C.

Naslednji vikend: V soboto še sončno in toplo, nato sledi poslabšanje in ohladitev

V petek se bo po napovedih vremenoslovcev od zahoda okrepilo območje visokega zračnega pritiska, "kar pomeni da bo več sončnega vremena na Primorskem in v gorskem svetu, kjer bo spet topleje kot po nižinah, kjer bo večinoma vztrajala nizka oblačnost". Podobno vreme pričakujejo tudi v soboto.

Nato pa sledi preobrat in nedeljsko postopno poslabšanje vremena z vdorom polarne zračne mase proti Sredozemlju. "Po ensemblskih izračunih bi lahko med 21. novembrom in 23. novembrom lahko zadišalo tudi po snegu v nižinah," še dodajajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • TistoPravo 09:16 15.november 2021.

    Nč ne bo. Zdej gre na Moskvo, pol pa čez lužo. Mi smo pridni, prepridni za sneg

  • Avatar pantani
    pantani 07:49 15.november 2021.

    Že tri dni napovedujete dež, kje je?,tak vremenar sem tudi jaz lahko!!!

  • molka 19:15 14.november 2021.

    tem vsranetem od srednjeročne tolk verjame k bi mi to stena povedala , nič, ker so nesramnzi in laznivci