Slovenija
71766 ogledov

Srednjeročna napoved: Še malo potrpimo, potem pa nas čaka tole

Pomlad A. Š.
Vreme bo v naslednjem tednu muhasto, s krajevnimi padavinami in plohami, nato pa prihaja konkretna otoplitev.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti na vzhodu bodo možne krajevne padavine, deloma plohe, napovedujejo vremenoslovci portala Ciklon.si, ogrelo pa se bo na temperature med 13 °C in 18 °C, na Primorskem do 21 °C.

Tudi v torek bodo temperature podobno visoke, na vzhodu bodo prav tako možne krajevne plohe. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Muhasto vreme nas prav tako čaka v sredo in četrtek. Spremenljivo do pretežno oblačno bo, pojavljale se bodo krajevne plohe.

V petek pa bo vreme vendarle nekoliko lepše, deloma sončno bo z občasno spremenljivo oblačnostjo, a čez dan in popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Še bo pihal šibak vzhodni veter, najvišje temperature bodo med 13 °C in 18 °C, na Primorskem do 21 °C.

Vremenska slika se bo tako po napovedih portala Ciklon.si v prihodnjih dneh počasi stabilizirala, čeprav bomo še vedno pod vplivom višinskega jedra nad jugovzhodno Evropo. 

Prihodnji vikend temperature do 25 stopinj Celzija

V prihodnjem vikendu pa nas čakajo precej višje temperature, po nekaterih napovedih se bo živo srebro povzpelo do 25 stopinj Celzija. 

Možnost prehoda vremenske fronte pa bo v ponedeljek ali torek, 25. aprila, napovedujejo na portalu Ciklon.si. Za napovedi, kakšno vreme nas čaka za prvomajske počitnice, pa je še prezgodaj. 

"Mnogo vas je v skrbeh, ali bo tale hladnejši april prinesel poletje? Seveda bo, še vedno je, zadnja dva aprila in letošnji so bili hladnejši od dolgoletnega povprečja. To ni nič nenavadnega, saj je to naravni proces izravnavanja temperature med subtropskim pasom in Arktiko. V času globalnega segrevanja je to še bolj izrazito, kajti višja temperatura pozimi krepi polarni vrtinec," pojasnjujejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • miho 08:18 17.april 2023.

    Da, čaka nas poletje. Spet bo vroče, verjetno tudi suho in ko bodo padavine, bodo spet verjetno v obliki neurij in morda tudi toče.