Slovenija
16161 ogledov

Vremenoslovec Arso: To čaka eno, to pa drugo polovico države

pomladansko vreme sonce dež Profimedia
Na vzhodu države lahko ves konec tedna pričakujete padavine, medtem ko bo na skrajnem zahodu države posijalo sonce.

Vremenoslovec Agencije RS za okolje Blaž Šter je v oddaji Dobro jutro povedal, da bo vreme ob koncu tedna spremenljivo, še vedno bo večinoma oblačno, še najbolj suho pa bo ob morju. Največ padavin bo padlo v vzhodni polovici države.

Pričakujete lahko plohe, a temperature zjutraj ne bodo pod lediščem, čez dan pa se bo ogrelo na temperature okrog 10 stopinj Celzija. Na Primorskem lahko pričakujete nekaj sonca, a bo ob morju v nedeljo zapihala burja. 

Vreme jutri | Avtor: Arso Arso
Ob tem je svetoval tudi previdnost v gorah in izbiro enostavnejših ciljev zaradi še vedno oteženih razmer. Včeraj je namreč snežilo, v visokogorju je zapadlo skoraj meter snega, v srednjegorju okrog pol metra. Pobelilo je tudi Bohinj in dele Koroške ter Notranjske. 

Agencija RS za okolje je danes ob 18. uri izdala opozorilo, saj je v visokogorju velika nevarnost snežnih plazov.

"Dežja je bilo včeraj za april kar precej, skoraj polovica povprečne mesečne količine," je dejal Šter. 

Kakšni pa so obeti za prihodnji teden?

"Zaenkrat kaže, da bodo te plohe z nami kar nekaj časa, čeprav bodo kasneje malo manj pogoste," je pojasnil. Temperature pa bodo medtem rasle, a ne pričakujte kakšne nenadne otoplitve, je dodal Šter, temperature bodo še vedno letnemu času primerne. Bodo pa idealne za izlete in delo na vrtu. Tudi v prihodnje Šter ne pričakuje, da se bodo jutranje temperature spustile pod ledišče.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.