Slovenija
13845 ogledov

Srednjeročna napoved: Šlo bo do 35, kak dan lahko tudi do 40 stopinj!

Vreme: Vročina iznad Afrike nad Sredozemlje in Balkan. Tudi k nam? Profimedia
Očitno nas spet čakajo pasji dnevi. In to že kmalu.

Na vremenskem portalu ciklon.si/srednjeročna napoved objavljajo, da bo jutri in v torek podobno vreme kot danes, s tem, da bomo imeli bistveno več sončnega vremena. Popoldne se lahko pojavijo krajevne plohe, ki bodo v torek nekoliko pogostejše. Primorsko bodo padavine obšle. 

V sredo, dodajajo, se bo od zahoda postopno začelo krepiti območje visokega zračnega pritiska, postopno bo vse bolj vroče. V četrtek bo na vzhodu termometer lahko pokazal že okoli 35 stopinj Celzija, navajajo. 

V petek se bo atlantska motnja spuščala proti jugovzhodu Evropi in nas toliko oplazila, da bo prinesla ohladitev v višinah. "Slaba novica je, da vsaka višinska ohladitev na pregreto ozračje lahko prinese močnejše nevihte z debelo točo," opozarjajo. Podrobnejša napoved za petek še sledi. 

Na omenjenem vremenskem portalu napoved za dneve po prihodnji nedelji opišejo z opozorilom glede izredno visokih temperatur: "Od nedelje, 17. julija naprej, se bo višinski ciklon nad Zahodno Evropo začel pomikati proti vzhodu in verjetno nas čakajo najvišje temperature letos. Najvišje temperature lahko več dni zapored presežejo 35 stopinj Celzija, kak dan tudi 40." 

Napovedano pospremijo z opozorilom, da je do dogodka še teden dni, pred njim še eno poslabšanje in dodajajo, da je za zdaj okrog 40 odstotkov možnosti, da se to zgodi. "Vse bo odvisno od poti višinske doline s hladnim zrakom nad Zahodno Evropo. Pot nekoliko severneje bi pustila Afričana zahodneje in ne bi imeli tako ekstremne vročine." 

Klima, klimatska naprava Varčevanje Slovenija Golobova vlada omejila hlajenje in ogrevanje v pisarnah javnega sektorja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 20:53 10.julij 2022.

    La nina

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:37 10.julij 2022.

    Kar bo pa bo! Kratkoročno ljudje itak ne moremo nič kaj dosti, dolgoročno pa diktera itak svetovna elita. Pač bo vroče , ne bo prvič, zadnjič tudo zagotovo ne.