Slovenija
70739 ogledov

Srednjeročna napoved. Takšna bo prva polovica aprila.

Vreme: Ne bo še miru. To lahko pričakujemo. - Oblaki Profimedia
Pred nami večja sprememba vremena. Znano tudi, kakšna naj bi bila prva polovica aprila.

"Pred vrati je prvo večje poslabšanje vremena po 6. januarju," opozarjajo vremenoslovci portala ciklon.si/srednjeročna napoved. Dodajajo, da je pot ciklonskega območja skoraj idealna za dje časa trajajoče padavine.

"Polarna fronta bo valovila nad nami predvidoma v četrtek, ko bo meja med toplim in mrzlim zrakom ravno nekje nad nami, zato bodo padavine takrat najbolj obilne," napovedujejo. Od petka naprej bo od severa začel pritekati bistveno hladnejši zrak. "Meja sneženja bi se lahko v noči na petek spustila na okoli 1000-1200 m," še opozarjajo pri omenjenem vremenskem portalu.

Muhasti april 

Ciklon.si/srednjeročna napoved objavlja, da prva polovica aprila izgleda bistveno bolj nestanovitna s pogostimi padavinami in razmeroma hladnim vremenom. "Če pogledamo mesec marec, ki je bil razmeroma hladen in precej suh mesec, bo očitna prva polovica meteorološke pomladi kar v skladu z dolgoletnim povprečjem tako po temperaturi kot po padavinah in na koncu verjetno ne bo posebej izstopala."

April naj bi nam v drugi polovici ponudil tudi odgovor, kakšno poletje nas čaka. "Če bo tudi maj spremenljiv in moker, potem si lahko obetamo normalno poletje brez kakšnih ekstremov."

V sredo dež 

Ciklon.si/srednjeročna napoved za jutri napoveduje sončen dan, najvišje temperature bodo med 16 in 22 stopinjami Celzija. V torek se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo, drugod bo še večinoma sončno, pihal bo okrepljen jugozahodni veter, temperature bodo podobne včerajšnjim.

V sredo bo pretežno oblačno, v zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji bo rahlo deževalo, še bo pihal jugozahodni veter, ki bo na vzhodu okrepljen, najvišje temperature bodo med 12 in 17 stopinjami.

V četrtek bo oblačno, občasno bo deževalo, padavine bodo pogostejše na zahodu, popoldne bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 6 in 11 stopinjami.

V petek bo oblačno, padavine se bodo dopoldne od zahoda spet okrepile in razširile nad večji del Slovenije, pihal bo vzhodni veter, najvišje temperature bodo med 6 in 11 stopinjami.

Dež Slovenija Končno prihajajo padavine, tako se bo gibalo

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • molka 19:08 27.marec 2022.

    papige ste ponavljate za to ničvredno laznivo srednjeročno