Slovenija
9252 ogledov

Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do sredine januarja

Toplotna inverzija Profimedia
Kakšno vreme nas čaka za silvestrovo?

Vremenoslovci napovedujejo, da se bo ponoči povsod pooblačilo. "Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju od 2 do 4 stopinje Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje.

Jutri bo pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Severe Weather - jan in feb Severe Weather Slovenija Napoved za Evropo za januar in februar

V soboto in nedeljo bo deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo in nekaj megle po nižinah. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

"Nad Alpami je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Od severa priteka k nam v višinah nekoliko hladnejši in bolj suh zrak."

Od 30. decembra do 4. januarja

Od ponedeljka naprej bo ves teden nad Alpami vztrajal višinski greben s toplim zrakom.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Kaže na sončno vreme, le po nižinah bo marsikje lahko večji del časa megleno," pišejo pri Arso.

Kakšen bo januar?

Vremeski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da prave zime še vedno ni na vidiku. "Ohladitev ob koncu tedna bo le prehodna, že v naslednjem tednu sledi zlasti v vzpetem svetu močna otoplitev," pišejo pri Ciklon.si in dodajajo, da v tem trenutku tudi "globoko v januar" ni videti vdorov hladnega zraka v zmerne geografske širine.

"V ponedeljek, 30. decembra se bo začela temperaturna inverzija, ki bo vsak dan nekoliko močnejša," napovedujejo pri Ciklon.si. "Vrhunec bo verjetno dosegla v sredo in četrtek. Ker bo prišlo do temperaturnega preobrata, bo zelo verjetno po nižinah večji del dneva vztrajala megla ali nizka oblačnost."

Vreme na silvestrovo zna biti po napovedih Ciklon.si po nižinah precej megleno. "O kakšnih padavinah ob tako mogočnem anticiklonu, ki bo imel središče na jugu Francije, seveda ne moremo govoriti," pišejo pri vremenskem portalu. "Tudi v prvi januarski dekadi je videti obnavljanje anticiklona nad zahodnim delom Evrope, če bo prišlo do kakšnih prodorov, pa bo cilj ponovno jugovzhodna Evropa."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • tiocennavs 04:52 27.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • noeduki 01:51 27.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Frensiolla
    Frensiolla 00:26 27.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com