Slovenija
21391 ogledov

Srednjeročna napoved: To nas čaka do konca meseca

Nevihta Profimedia
Do četrtka poletno vroče, nato prihaja sprememba vremena.

"Izjemno toplo vreme za ta letni čas bo trajalo tja do četrtka, najbolj vroče bo v Franciji jutri ko se bo na jugozahodnem delu tja do 37 stopinj Celzija," piše Gregor Skok pri portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved"Nato bo vročina vsaj na zahodu počasi začela popuščati, čeprav bo tudi v torek in sredo še precej poletno, pri nas bo tja do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija."

V četrtek prva sprememba

V četrtek nas po napovedih portala čaka sprememba vremena, od severa nas bo popoldne oz. zvečer prešla oslabljena vremenska fronta. "Ob prehodu bo padlo nekaj padavin, glavnina padavin bo severno od Alp in nad območjem Bosne, kar pomeni da bodo padavine dobesedno preskočile Slovenijo zaradi severozahodnika/severnika v višinah," napovedujejo pri Ciklon.si. "Možno je, da bo kje na jugovzhodu lokalno padlo okoli 20 milimetra padavin."

Izjemno toplo vreme za ta letni čas bo trajalo tja do četrtka, najbolj vroče bo v Franciji jutri ko se bo na...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Nedelja, 13. september 2020

Padavin po napovedih portala ne bo veliko, bo pa ob prehodu vremenske fronte vetrovno. "V severnem in srednjem Jadranu bo pihala burja s sunki do 100 kilometrov na uro," pišejo pri Ciklon.si. "V petek se bo vreme izboljšalo, sprememba zračne mase bo občutna, tako v petek kot soboto bodo najvišje dnevne temperature v notranjosti ostale večinoma pod 20, le na Primorskem tja do 25 stopinj Celzija. Na jugozahodu Evrope bo ciklonsko območje, a zaenkrat kaže, da vsaj do konca naslednjega tedna ne bo vplivalo na vreme pri nas."

Okoli 24. septembra poslabšanje vremena

Okoli 24.septembra kaže na nekoliko večje poslabšanje vremena z nekoliko več padavinami, taki prodori pa ponavadi prinesejo ogromno padavin zlasti na zahodu in dokončno slovo od toplih dni in hiter prehod v jesen.

Sneg Accuweather Slovenija Dolgoročna napoved: Takšno vreme nas čaka jeseni!

Kaj napoveduje Arso?

Agencija za okolje za danes napoveduje pretežno jasno vreme, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. "Na Primorskem bo pihala šibka burja," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija."

Jutri bo sončno z nekaj jutranje megle po nižinah. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V sredo bo večinoma sončno, popoldne bo v gorah možna kakšna ploha ali nevihta. V četrtek bo na Primorskem sončno, drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

 | Avtor:

"Nad večjim delom srednje in južne Evrope je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "S šibkim vzhodnim vetrom priteka k nam suh in topel zrak."

Od 17. do 22. septembra

V četrtek bo srednjo Evropo dosegla hladna fronta in se v noči na petek oslabljena pomaknila prek Slovenije. Za njo se bo iznad severne Evrope do zahodnega Balkana razširilo območje visokega zračnega tlaka. Proti Alpam in Balkanu bo od severa pritekal hladnejši zrak.

"V četrtek se bodo v severni Sloveniji že dopoldne začele pojavljati krajevne plohe, popoldne in zvečer pa bodo prehodno zajele večji del Slovenije," še pišejo pri Arsu. "Možna bo tudi kakšna nevihta. Od petka naprej spet kaže na suho, a malo hladnejše vreme."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Odinstenna
    Odinstenna 01:04 15.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • rifeme9696 11:21 14.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com