Slovenija
115568 ogledov

Srednjeročna napoved: To nas čaka po 15. januarju

Zima
Nas v prihodnjih dneh čaka več zimskega vremena?

Na vremenskem portalu Ciklon.si / Srednjeročna napoved pojasnjujejo vremensko dogajanje in izpostavljajo, da se bo po 15. januarju ponovno nekoliko segrelo nad Kanado, vrtinec bo usmerjen proti Evropi, kar bi lahko prineslo tudi v troposferi več zimskega vremena. 

Dodajajo, da je mrzel zrak, ki nas spremlja zadnje dni, posledica prehoda izrazite vremenske fronte, počasi a zanesljivo pa se bo prehodno tudi v troposferi od zahoda precej okrepilo območje visokega zračnega pritiska. 

V drugi polovici tedna se bo, napovedujejo, močno okrepilo območje visokega zračnega pritiska, kar pomeni, da se bo v višinah spet močno ogrelo, tudi na Kredarici bo temperatura nad ničlo. 

Na vremenskem portalu Ciklon.si / Srednjeročna napoved omenjajo, da je ob zadnjem zapisu kazalo precej bolj zimsko po 15. januarju, a da ge v zadnjih izračunih gre prodor iz severa preveč vzhodneje. Omenijo še, da bo za bolj natančno napoved potrebno nekaj dni še počakati. 

Jutri še nekaj snežink

Jutri bo sicer pretežno oblačno, na vzhodu bo zjutraj še občasno rahlo naletaval sneg, drugod bo suho, na zahodu bo popoldne delno jasno, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 0 in 5 stoinjami, na Primorskem do 10 stopinj.

Od torka do konca tedna suho vreme, temperature bodo v torek od 0 do 5, v sredo od 0 do 3 stopinje. Od četrtka se bo začel krepiti temperaturni obrat, v četrtek bo sončno vreme in topleje, najvišje temperature bodo med 3 in 7 stopinjami, na Primorskem se bo ogrelo do 10 stopinj. 

Ob koncu tedna bo sončno in v višinah precej toplo, po nižinah pa bo verjetne spet več megle oz. nizke oblačnosti, ki se lahko ponekod zadrži večji del dneva.

Zima Vreme Slovenija Snežilo bo. Tako se bo gibalo pri nas.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Lansiolla
    Lansiolla 00:26 10.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m