Slovenija
24361 ogledov

Srednjeročna napoved: To nas čaka v drugi polovici februarja

Gozd pozimi; sonce pozimi; zima Profimedia
Zapihal bo toplejši severozahodni do zahodni fenski veter, ki bo najmočnejši v sredo.

Vremenoslovci portala ciklon.si napovedujejo, da se nad naše kraje vrača toplejše vreme, mraz pa bo postopoma popustil, tako v jutranjem času, kot tudi čez dan. "Anticiklon se bo naslednji teden pomaknil nad Vzhodno Evropo, kar pomeni da bo nad večjim delom Evrope prevladal atlantski tip vremena," pojasnjujejo.

Tudi veter je popustil in po dveh dneh so tudi pri nas temperature že povečini nad ničlo. Vremenoslovci napovedujejo, da bodo v prihodnjih dneh dosegle tudi 10 stopinj in več, zapihal pa bo toplejši severozahodni do zahodni fenski veter, ki bo najmočnejši v sredo. "Severno od Alp bodo občasne padavine, pri nas pa bo večinoma sončno, občasno se bo pojavljala spremenljivost. Ena takih bo v sredo, zlasti v dopoldanskem času bo več spremenljivosti, ponekod pa se lahko pojavijo manjše padavine. V petek bo pretežno oblačno, zlasti na jugu bo nekaj dežja," dodajajo.

Napoved 14. februar | Avtor: Neurje.si Neurje.si
Naslednji vikend bo spet večinoma sončno, pišejo, "proti Azorskemu otočju se bo spustilo ciklonsko območje in zelo hitro bo sledil napad afriškega anticiklona proti Evropi". Temperature bodo po prehodni ohladitvi v petek spet poskočile in bi lahko presegle tudi 15 °C. "Tudi v sredogorju in visokogorju se bo sneg precej ojužil in hitro talil," dodajajo.

Opozarjajo, da so spremembe do takrat še možne ter da v zadnjih dneh februarja oziroma v začetku marca ni izključeno, da se ponovno ohladi.

Anticiklon se bo naslednji teden pomaknil nad Vzhodno Evropo, kar pomeni da bo nad večjim delom Evrope prevladal...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Nedelja, 14. februar 2021

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.