Slovenija
14331 ogledov

Vremenska napoved: tako kaže do konca julija

Sonce
1/2
Čaka nas dokaj lep teden, najbolj spremenljivo vreme bo v četrtek in petek.

V soboto bo marsikje temperatura že dosegla trideset stopinj Celzija, v nedeljo pa bo tako v večini Slovenije. Sledilo bo nekaj vročih dni, vročina tam okoli 25. ali 26. julija (četrtek ali petek) popustila, napovedujejo na ciklon.si.

Sicer nas čaka dokaj lep teden, najbolj spremenljivo vreme bo v četrtek in petek.

Jutri bo sprva zmerno oblačno, več sonca bo na vzhodu. Popoldne bo deloma sončno, predvsem v hribovitem svetu je možna kakšna ploha ali nevihta. V torek bo sončno, v sredo bo deloma jasno, občasno bo več koprenaste oblačnosti. V gorskem svetu lahko popoldne nastane kakšna nevihta. V četrtek in petek bo vreme spremenljivo, predvsem sredi dneva in popoldne bo povečana verjetnost za nastanek ploh in neviht. Od sobote dalje pa kaže na bolj stabilno vreme z več sonca, temperature bodo šle postopno navzgor, možnost za padavine pa bo majhna, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Po soboti prihaja vročinski val

Po soboti, 20. julija, nas bo od juga zajel bistveno toplejši zrak. Največjo vročino je pričakovati med 22. in 24. julijem (od ponedeljka do srede), nato sledi postopna slabitev anticiklona, sploh kontrolni zagon vidi oster padec temperature,« na portalu ciklon.si napoveduje Gregor Skok.

"Za naslednji teden se je stanje precej izboljšalo in ne bo toliko dežja kot je bilo predvideno, glavnina bo tole noč šla zahodneje, največ padavin bo tako padlo na severu Italije, ciklonsko območje se bo v torek pomaknilo na jug Italije. Pri nas se bo povečala oblačnost zaradi bližine ciklona in bolj vetrovno bo, kakšna ploha lahko nastane v hribovitem svetu Kamniških in Julijskih Alp, proti večeru pa se bo od severa spet zjasnilo. Četrtek in petek izgledata po zdajšnjih izračunih najbolj spremenljiva dneva v naslednjem tednu z možnostjo padavin že v dopoldanskem času, potem pa bo šlo kot sem na začetku napisal spet navzgor," napoveduje Skok.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Dakota_Andrade
    Dakota_Andrade 18:51 15.julij 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na uro, in zaslužek je lahko sčasoma še večji. več tukaj. ..... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.cashclub5.com