Slovenija
25 ogledov

Šrot pričakuje od osem do 10 odstotkov

Žurnal24 main
SLS bo v predvolilnem programu poudarila cenejšo državo, skladen razvoj, družino, zelene teme in prostovoljstvo.

Predsednik SLS Bojan Šrot je povedal, da bo stranka imela pozitivno volilno kampanjo in da pričakuje od osem do 10 odstotkov glasov. Kandidatna lista, ki jo bo stranka oblikovala skupaj z SMS, še ni povsem oblikovana, kandidirali bodo vsi njeni poslanci razen Stanislava Brenčiča, ministri in veliko njenih županov.

Tudi volilni program stranke je po Šrotovih besedah v sklepni fazi, volilni štab pa naj bi ga potrdil predvidoma naslednji teden. Program sicer po besedah predsednika SLS največ poudarka daje cenejši državi, zavzemanju za skladnejši razvoj, družini, tako imenovanim zelenim temam in prostovoljstvu. Del sredstev za volilno kampanjo nameravajo zbrati z donacijami, za preostanek pa bo stranka, "kot vedno do zdaj", najela kredit.

Morebitnih povolilnih povezav Šrot ne želi napovedovati, po njegovih besedah bodo te odvisne predvsem od izida na volitvah. "Sam bom sicer zagovarjal tezo, da se stranka, če bo dosegla slabši izid kot leta 2004, umakne v opozicijo," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.