Slovenija
33 ogledov

"Starši so napačno poučeni"

Živčec Kalanova kazenske ovadbe, ki jo je na ljubljansko tožilstvo vložila druži Žurnal24 main
Živčec Kalanova kazenske ovadbe, ki jo je na ljubljansko tožilstvo vložila družina Nekrep, še ni prejela. Prepričana je, da bo v tem primeru pravna država delovala, zato ji povsem zaupa.

Predsednica zbornice meni, da ovadba družine Nekrep temelji na dokumentih, ki so napačno interpretirani. Pri tem navaja zapisnik inšpekcijskega nadzora in zapisnik komisije za preprečevanje korupcije. Tudi zato jo žalosti, da so "bili ti nesrečni starši vnovič napačno poučeni".

Pomanjkanje zdravnikov
Glede umikov soglasij za dežurstva zdravnikov predsednica zbornice meni, da se je z njimi v realnosti pokazalo pomanjkanje zdravnikov. Po njenem je tudi hudo, da se zdravnike, ki so zagotavljali povečan obseg dela, ves čas prikazuje kot nasprotnike bolnikov in zaslužkarje. "Nasprotno, tem bolnikom so zagotavljali zdravstveno oskrbo, ki jo potrebujejo," je dejala.

Zdravniki, ki dežurajo, po njenem niso krivi za luknjo v zdravstveni blagajni. Slednjo bi bilo po njenem mnenju mogoče zakrpati tudi že, če bi bili pobrani neplačani zdravstveni prispevki, ki jih je trenutno za nekaj deset milijonov evrov.

Težavo, ki je nastopila, bi bilo po njenem mogoče rešiti tudi s socialnim dialogom, a tega, kot je dejala, v državi ni že nekaj mesecev. "Dober pogovor reši zelo veliko. Teh pogovorov pa v tej državi ni več," ugotavlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.