Slovenija
8119 ogledov

Starši so razburjeni, niso prejeli vračila za maturantski ples

maturantski ples Gregor Katič
Maturantski plesi so bili večinoma odpovedani, ali pa so potekali v okrnjeni udeležbi.

"Pogoji za odstop od pogodbe niso bili podani"

V plesni šoli Urška Pro so se vendarle odzvali na pozive o vračilu denarja za maturantske plese, poroča časnik Delo. Boris Prokofjev, direktor plesne šole Urška, je povedal, da sta v mesecu juniju epidemiološka slika in sprostitev ukrepov vendarle omogočili pripravo plesa, ki so si ga starši ter maturantke in maturanti močno želeli. Plese so v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) organizirali le za nekatere šole, ostale so izbrale termin v septembru. Hkrati so v izrednih razmerah postali edini organizator maturantskih plesov, ki so dogodek še izvajali, poroča Delo.

A zapletlo se je, ker naj bi nekaj dni pred dogodkom v mesecu juniju oz juliju prejeli dopis, in sicer predlog za razvezo pogodbe o organizaciji maturantskega plesa od dveh gimnazij, "čeprav pogoji za odstop od pogodbe niso bili podani".

Ponudili so delno vračilo, starši niso zadovoljni

Kot poroča Delo, so naročnikom zato ponudili zgolj delno vračilo vplačanih denarnih zneskov oziroma dobropis za storitev za družabni ples v polni vrednosti vplačanih zneskov za maturantski ples 2020. Maturanti in njihovi starši, ki se plesa niso udeležili ali pa so ga šole odpovedale, v to nočejo privoliti. Večina organiziranih maturantskih plesov je namreč potekala v precej okrnjeni udeležbi, je za Delo povedala mati ene izmed dijakinj. "Ker se plesa nismo udeležili, sem plesno šolo Urška prosila za vračilo denarja za vstopnice, vendar nisem dobila niti enega odgovora na dopisa, ki sem ju poslala po elektronski pošti in priporočeno po navadni pošti," je dejala in dodala, da je za prireditev sicer plačala pet vstopnic v skupnem znesku 276 evrov.

Podoben je primer Gimnazije Poljane, kjer so se odločili, da maturantskega plesa sploh ne bo, čeprav so starši za izvedbo dogodka že plačali, še poroča Delo. Predstavniki plesne šole Urška Pro naj bi dejali, da bodo staršem denar sicer vrnili, a ga od sestanka, ki je potekal 3. julija, še niso.

dezurni@zurnal24.si

Pogreb Odgovor Slovenija Bo res država krila stroške pogrebov umrlih za covidom?
 

Komentarjev 7
  • LetherHossen 10:59 28.julij 2020.

    Zanimivo, a kdo še sploh hodi na te zadeve ...

  • andrej084 10:59 28.julij 2020.

    Starši bi morali zbrani denar deponirati pri notarju. Ce se ples izvede, ga dobi organizator, ce ne, pa se denar dvigne in razdeli nazaj. Čisto enostavno.

  • Laznivi 10:30 28.julij 2020.

    Jaz bi starsem dal se kazen zaradi organizacije nevarnih dogodkov