Slovenija
22 ogledov

Stavka bo ustavila Hitove rulete

igralnica1 bobo Žurnal24 main
Stavka. Rulete in avtomati v štirih igralnicah Hita bodo v noči s sobote na nedeljo obstale. Uprava: Vrag je odnesel šalo.

Sindikat igralniških delavcev je danes napovedal stavko do izpolnitve devetih stavkovnih zahtev. Stavka se bo začela v noči na nedeljo ob eni uri ponoči, in sicer v igralnicah Perla, Park, Korona in Drive In. Stavkovni odbor med drugim zahteva razdelitev napitnine v skladu z zakonom, preklic enostranskega znižanja plač, ustavitev postopkov reorganizacije in sistematizacije delovnih mest in ustavitev postopkov ugotavljanja presežnih delavcev.

"Sindikat nasprotuje lastnim zahtevam"
Uprava Hita je nad napovedjo razočarana. Kot pravi predsednik uprave Drago Podobnik, so zahteve sindikata neupravičene, saj ugodnosti, ki jih trenutno imajo, v sedanjem poslovnem stanju družbe ni več mogoče obdržati. Podobnik še pravi, da sindikalisti z zahtevo glede delovnega časa prihajajo v nasprotje s samim seboj, saj da so pred meseci zahtevali skrajšanje delovnega urnika v igralnici Park, zdaj pa temu nasprotujejo. Park namreč ne bo več deloval neprekinjeno 24 ur. Rezerve preprosto nimamo več, vrag je odnesel šalo, odziv uprave sklene Podobnik. V družbi sicer pravijo, da za zdaj ni predvidenih novih pogajanj s sindikatom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.