Slovenija
27 ogledov

Stavka preklicana, delavci v skrbeh

Almont, podjetje, stavka, plače Nino Verdnik
Almont. Majska plača od srede popoldne na računih, zaposleni v strahu za junijsko plačo in regres.

Zaposleni v družbi Almont so odpovedali napovedano stavko. Zaposleni so v sredo popoldne namreč prejeli majsko plačo.

"Dela imajo dovolj"

Čeprav se je izvršilni odbor sindikata kovinske in elektroindustrije (Skei) odločil, da stavke ne bo, so zaposleni že v skrbeh, ali sploh in kdaj bodo dobili junijsko plačo in regres.

Naj spomnimo, da je nekdaj uspešni Almont v prisilni poravnavi, upnikom pa bi naj bili dolžni nekaj več kot 18 milijonov evrov. Podjetje se je znašlo v težavah zaradi plačilne nediscipline in stečajev velikih gradbincev. Branko Medik, predsednik podravskega Skeia, je za Žurnal24 pojasnil: "To je žalostno, da se takšna dobra podjetja znajdejo v težavah. Imajo dovolj naročil in dovolj dela. Tudi njim so različna podjetja dolžna okoli 18 milijonov. Če bi jim vse plačali, bi lahko normalno poslovali."

Do 2012 jih bo le še 87

Almont ima trenutno 112 zaposlenih, od tega ima večina pogodbe za nedoločen čas. Predvidevajo pa zmanjšanje delovne sile – prihodnje leto naj bi jih delalo le še 87.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.